StoryEditorOCM
ŽupanijaŽestoka kampanja

Goran Pauk oštro odgovorio Marku Jeliću i ‘šarenoj‘ koaliciji koja ga podržava: Njihova dosljednost je doslovno sprdačina, Petrina bi šurovao i s crnim vragom

Piše šibenski.hr
20. svibnja 2021. - 12:45

U četvrtak prijepodne press konferenciju na trgu ispred zgrade Županije održao je Goran Pauk, kandidat HDZ-a i HSLS- aza šibensko-kninskog župana.

Podsjetimo, dan ranije na istom mjestu široka i 'šarena' koalicija sastavljena od Nezavisne liste Stipe Petrine, Nezavisne liste Marka Jelića, Mosta, Domovinskog pokreta i SDP-a objavila je kako podržava Marka Jelića, Paukovog protukandidata u drugom krugu.

Uvodno se obratio Nediljko Dujić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a. On je kazao kako ga je zgrozilo Jelićevo obraćanje u kojem je istaknuo kako su se okupili samo s jednim ciljem - a to je da smijene župana:

- Jedina poruka koju šalje taj kandidat je da se smijeni župana Gorana Pauka. On nema ni plana, ni pravca, ni povoda, ni cilja- kazao je Dujić istaknuvši da vjeruje u građane Šibensko- kninske županije te da će oni 30. svibnja izabrati stabilnost koju nude Goran Pauk i kandidat za njegovog zamjenika Paško Rakić

image
Nediljko Dujić, predsjednik Županijskog HDZ-a
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

- Vjerujem da će građani Šibensko-kninske županije 30. svibnja izabrati stabilnost, napredak i razvoj i vjerujem da će izabrati i Gorana i Paška kao našu dicu, dicu koja su se pokazala da znaju biti odgovorni, da znaju štititi interese građana županije- poručio je šef županijskog HDZ-a uz opasku kako njegova stranka neće ići u 'interesne' koalcije kako bi po svaku cijenu imala većinu u Županijskoj skupštini.

Goran Pauk je za sebe kazao kako je uvjeren da je bolji, jači i kvalitetniji kadar za župana od Jelića. 

- Radimo velike stvari i nastavit ćemo ovu priču zajedno. Uvjeren sam u to, a onima kojima je politika jedina ambicija da me uklone kako bi raščerečili našeg rada i stabilnosti i kontinuiteta i dijelili i haračili ovu županiju, poručujem bilo kad i bilo gdje na otvorenom, muški, sposoban sam dokazati da sam bolji, jači, kvalitetniji župan od mog protukandidata u svakom pogledu- kazao je Pauk i nastavio:

image
Goran Pauk, kandidat HDZ-a za župana šibensko-kninskog
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

- Njihova dosljednost je doslovno sprdačina. Vidjeli smo kako propali kandidat za župana (op.p. Joško Šupe) u biti pljuje u lice svim hrvatskim socijaldemokratima tražeći mrvice pod skutima onoga koji je tvorac parole, citirat ću, 'isto sranje, samo drugo pakovanje'. I sad su zajedno. Petrina bi šurovao s Mostom, šurovao bi s SDP-om, šurovao bi s crnim vragom, pa uvjeren sam i s HDZ-om kad bi mogao, samo da udovolji svojoj bolesnoj ambiciji i da vlada svojim nadaleko poznatim, sjevernokorejskim načinom vladanja u kojemnema opozicije, već samo ogromna samovolja. Zato mu poručujem: 'No pasaran Stipe', ni javno ni tajno- rekao je HDZ-ov i HSLS-ov kandidat za župana.

Pauk je svom protukandidatu Jeliću poručio:

- Sve što je rekao u ovoj kampanji, sve o čemu promisli ujutro kad se probudi, mi smo sve to već napravili. Ili je u tijeku, ili u programu. Fiks ideje o vlakićima, brodovima i cestama su pomalo dječje i pomalo naivne i odraz nepoznavanja regionalne i lokalne samouprave od koje je on pobjegao glavnom bez obzira, jer se ne zna uhvatiti u koštac s problemima Knina. 

Ne znam ništa o molekularnoj biologiji i kemiji i ne znam koliko je stručan i sposoban u svom poslu, ali neću mu dozvoliti da kemija na ovom trgu, u ovoj zgradi- poručio je Pauk.

Inače, Pauk je uvjeren kako zna tko će pobijediti na izborima za šibensko- kninskog župana 2025. godine:

- Budući župan bit će Paško Rakić, koji će na sljedećim izborima sto posto proći već u prvom krugu – prognozirao je Pauk.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix
19. travanj 2024 08:12