StoryEditorOCM
ŽupanijaHDZ prelomio

Goran Pauk će opet u utrku za šibensko-kninskog župana. U stranci se lome koplja oko njegovog zamjenika. Gdje će završiti Paško Rakić?

Piše šibenski.hr
10. veljače 2021. - 09:34

Goran Pauk bit će HDZ-ov kandidat za šibensko-kninskog župana na predstojećim lokalnim izborima koji bi trebali biti održani u svibnju.

Odlučeno je to na sjednici predsjedništva HDZ-a i ta odluka samo treba proći formalnosti na stranačkim tijelima. Inače, Pauk je silno dugovječan na poziciji župana koju drži već desetljeće i pol, točnije otkako je naslijedio stranačkog kolegu Duju Stančića.

S obzirom na odnose u šibensko-kninskom HDZ-u Paukova kandidatura bila je manje- više očekivana. Međutim, unutar HDZ-a je puno više dvojbi i nesuglasica o tome tko bi trebao biti njegov zamjenik.

Naime, HDZ-ovcima nikako ne ide na ruku odluka po kojoj se smanjuje broj dožupana i zamjenika gradonačelnika, a kadrova koje treba zbirnuti ne nedostaje.

U tom kontekstu važno je i miješanje karata u gradu Šibeniku. Kako sada stvari stoje u Šibeniku bi HDZ za svog kandidata za gradonačelnika trebao opet imenovati Željka Burića. Njegov aktualni zamjenik Danijel Mileta opet bi se trebao natjecati za dogradonačelničko mjesto. To znači da bi izvisio Paško Rakić, trenutačni drugi Burićev zamjenik.

Budući da je Rakić, kao i njegov brat Ante, vrijedan stranački vojnik, HDZ će sve učiniti da ga 'zbrine'. Prema neslužbenim informacijama struja okupljena oko Nediljka Dujića, predsjednika šibensko-kninskog HDZ-a Paška Rakića vidi kao Paukovog zamjenika u županiji.

Međutim, kako doznajemo, Pauk bi na tom mjestu volio vidjeti nekoga s kninskog područja. A sadašnji dožupan Nikola Blažević nikako ne kotira dobro nakon afere s kršenjem epidemioloških mjera zbog koje je morao podnijeti ostavku na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite.

19. travanj 2024 06:10