StoryEditorOCM
ŽupanijaGraha i igara

Fažola će biti na sve strane, karanfila na Krki i Jadriji, a igara u Oklaju

Piše Katarina Rudan
1. svibnja 2017. - 12:53


Na današnji dan, Međunarodni praznik rada, u našoj županiji odvija se niz manifestacija. Kao i prijašnjih godina, u organizaciji Šibensko-kninske županije u 12.00 sati župan Goran Pauk sa suradnicima posjetiteljima će dijeliti besplatne porcije graha.

Turistička zajednica Grada Vodica već po tradiciji organizira piknik u Rakitnici, a druženje je počelo u 10 sati. Bit će graha, divljeg zelja i pulente.

U organizaciji Grada Šibenika i gradske Turističke zajednice na Jadriji će se održat tradicionalna prvosvibanjska proslava uz besplatne porcije graha i glazbeni program.

Porcije graha dijelit će se u 14.30 sati, a u glazbenom programu koji počinje u 17 sati, posjetitelje će zabavljati grupa Fenix.

Besplatan autobusni prijevoz za sve posjetitelje organiziran je iz Šibenika. U 13 sati autobus kreće s Vidika, odakle će obići i usputna gradska autobusna stajališta. Povratak s Jadrije za Šibenik najavljen je za 20 sati.

Uz besplatnu porciju graha posjetitelji će dobit i crveni karanfil, simbol radničkog pokreta. Naime, Franko Vidović i Josip Živković iz SDP-a dijeliti će ih posjetiteljima na tradicionalnom županijskom prvosvibanjskom izletištu, na Skradinskom buku u Nacionalnom parku „Krka“ od 11.30 sati, a u popodnevnim satima na Jadriji.

Veselo će biti danas poslije podne i u Oklaju gdje se danas održavaju tradicionalne "Prominske igre" na kojim ase okupe brojni Prominjani i njihovi gosti.














 

19. travanj 2024 06:16