StoryEditorOCM
Županijadar vodiča

Evo odlične prigode da besplatno uživate u ljepotama Krke; prijavite se na vrijeme, broj sudionika je ograničen

Piše Šibenski.hr
1. ožujka 2024. - 16:51

U povodu Međunarodnog dana turističkih vodiča, 21. veljače, vodiči interpretatori Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ pozivaju zaljubljenike u prirodu da im se u subotu, 9. ožujka 2024. u 11 sati pridruže u prigodnom vođenom obilasku gornjeg toka rijeke Krke na lokalitetima Puljane, Manojlovac i Burnum. Za prijavljene sudionike ulaz na te lokalitete je besplatan. Mjesto okupljanja bit će parkiralište u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima.

Za obilazak su predviđene dvije grupe od po dvadeset osoba. Vođene ture uključuju obilazak Manojlovačkog slapa, rimskog vojnog logora Burnuma i Eko kampusa „Krka“ u Puljanima. Do tih lokaliteta sudionike će prevoziti mali kombi.

Iz NP Krka pozivaju zainteresirane da ispune prijavnicu na poveznici jer je broj sudionika ograničen.

- Kroz interpretaciju baštine, prirodne i kulturne, vodiči NP „Krka“ predstavit će vam ljepote i vrijednosti srednjeg i gornjeg toka rijeke Krke i pokazati kako se taj prostor može obići, s naglaskom na pješačkim stazama i biciklističkim rutama. Omiljeni među posjetiteljima, koji dolaze sa svih strana svijeta, od Dalekog istoka do hladnoga Sjevera, vodiči interpretatori Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ oduševit će vas gotovo kao i sama Krka.

Otkrijte Burnum, arheološko blago u srcu Dalmatinske zagore. Zaronite u bogatu povijest toga područja i saznajte više o važnim događajima koji su oblikovali taj prostor, čije naslijeđe baštinimo danas. Upravo se predmeti pronađeni u arheološkim iskapanjima u Burnumu nalaze u Arheološkoj zbirci u Eko kampusu „Krka“ u obližnjim Puljanima. Na putu do Eko kampusa „Krka” u Puljanima nalazi se Brljan, slap i jezero kojima ćete se diviti s uređenog vidikovca, a nekoliko stotina metara od Burnuma, na cesti Knin – Kistanje, uživajte u pogledu na slikoviti Manojlovački slap. Za one avanturističkog duha na gornjem toku Krke uređene su brojne poučno-pješačke staze- kazali su iz NP ‘Krka‘

25. travanj 2024 01:05