StoryEditorOCM
Županijazlatna plaketa

Evo koje su tvrtke iz Šibensko-kninske županije najbolje poslovale u prošloj godini

Piše Šibenski.hr
9. listopada 2023. - 19:31

Na 5. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik koja je održana u Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova Civitas Sacra dodijeljena su priznanja Zlatna plaketa najuspješnijim trgovačkim društvima Šibensko-kninske županije za poslovanje u 2022. godini u trima kategorijama – za malo, srednje i veliko trgovačko društvo.

Zlatnu plaketu u kategoriji malog poduzeća dobila je AZARA ADRIA d.o.o. Šibenik.  Aniti Gulin Šuša, članici Uprave te tvrtke plaketu je uručila Magda Lakoš Mioč, predsjednica ŽK Šibenik.

U kategoriji srednjeg poduzeća Zlatnom plaketom nagrađen je MIAB d.o.o. Šibenik.  Plaketu je Ankici Burić, članici Uprave tvrtke laureata uručio Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

KNAUF d.o.o. Knin dobitnik je Zlatne plakete u kategoriji velikih poduzeća, a Dejanu Vapskom, članu Uprave i prokuristu nagrađene tvrtke plaketu je uručila Iris Ukić Kotarac, zamjenica župana Šibensko-kninske županije.

Članovima Gospodarskog vijeća,  gospodarstvenicima, predstavnicima lokalne samouprave, državnih i lokalnih  institucija te ostalim gostima obratili su se Iris Ukić Kotarac, zamjenica šibensko-kninskog župana, Magda Lakoš Mioč, predsjednica ŽK Šibenik te Željko Burić, gradonačelnik Šibenika koji je, uz ostalo, istaknuo kako je gospodarstvo oslonac i perspektiva svake sredine, pa tako i grada Šibenika.

„Bez gospodarstva nema napretka ni u jednom području te stoga valja nastaviti ulagati i podupirati sve gospodarske aktivnosti.  Grad Šibenik će sa svoje strane i u okviru svoje nadležnosti stvarati preduvjete za poticanje  daljnjeg razvoja uspješnih poduzeća koja se mogu natjecati na nacionalnom ali i globalnom tržištu, nuditi privlačna radna mjesta i postavljati globalne standarde“ – rekao je gradonačelnik Burić čestitavši laureatima na uspjehu.

Prije svečane dodjele Zlatne plakete za 2022. godinu, predstavljene su tvrtke laureati kroz kratke promotivne video-projekcije, a predstavnici njihovih Uprava zahvalili su na visokim priznanjima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Šibenik.

27. travanj 2024 23:14