StoryEditorOCM
ŽupanijaPrvo školsko zvono

Evo kako je bilo na prvom danu nastave u kninskoj školi - prvoj "e-školi" u našoj županiji

Piše Šibenski.hr
4. rujna 2017. - 16:48

Povodom početka nove školske godine, župan Goran Pauk u ponedjeljak je zajedno sa svojim suradnicima posjetio Osnovnu školu Domovinske zahvalnosti u Kninu.
Uz prigodni kulturno zabavni program, ravnatelj škole Ivan Uzun i nastavnici dočekali su 76 prvašića koji ove godine prvi put sjedaju u školske klupe u ovoj školi.

“Vaše najuzbudljivije dane provedite u radosti, učenju i uspješnom savladavanju novih izazova. Budite ustrajni i vrijedni u učenju, znatiželjni u otkrivanju uzbudljivog svijeta znanja jer djetinjstvo i odrastanje u školskim klupama uistinu je najljepše i najbezbrižnije doba vašeg života.”, rekao je župan Goran Pauk učenicima, te zaželio sretan početak i uspješnu školsku godinu učenicima, profesorima, asistentima u nastavi, roditeljima, ravnateljima i ostalim zaposlenicima škole.

Nastavu u ovoj školi ove godine će pohađati 713 učenika u 40 razrednih odjela, dok ih je prošle godine bilo 717 u 42 odjela. Ovo je također i prva osnovna škola u našoj županiji koja je odabrana među 150 škola za sudjelovanje u pilot projektu s ciljem podizanja kvalitete i standarda školstva „e-škole“ – Razvoj sustavne digitalne zrelosti škola.

Ove godine osigurano je i 8 pomoćnika u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju kako bi im se pomoglo da poboljšaju svoje vlastite obrazovne mogućnosti i da se kvalitetno uključe u redovni odgojno – obrazovni sustav.

Inače, u ovoj školskoj godini u 13 osnovnih škola kojih je Šibensko-kninska županija osnivač upisano je 3734 učenika, od toga 481 učenika prvih razreda. U školskoj godini 2016./17. bilo je 3709 učenika, od toga 458 polaznika prvih razreda.

19. travanj 2024 09:44