StoryEditorOCM
ŽupanijaRogoznica im jako važna

Dvojica ministara dali potporu HDZ-ovoj kandidatkinji Aniti Živković: Obećali su financiranje uređenja rive i mosta, velika novost i za Smokvicu

Piše Vedrana Stočić
8. veljače 2022. - 08:33

Kandidatkinji HDZ Aniti Živković na izvanrednim izborima za načelnicu Općine Rogoznica potporu su dala čak dva ministra: Oleg Butković i Ivan Malenica. Izbori u Rogoznici su im te kako bitni, pa su pale i neka za Rogozničane važna obećanja: financirat će uređenje rive i mosta, a otok Smokica konačno će biti dostupan Rogozničanima.

-Rado smo došli u Rogoznicu, ne samo kako bi pokazali stranačku potporu kandidatkinji HDZ-a Aniti Živković, nego kako bi mještanima Rogoznice pokazali da nam je Rogoznica važna. Anita ima našu punu potporu u provođenju razvojnih i infrastrukturnih projekata svog programa koje smatramo nužnim za rast i razvoj Rogoznice. Anita ima podršku Vlade RH, jer znamo da ona može, zna i u ova zahtjevna vremena obaviti zadatke koji su presudni za budućnost Rogoznice-rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ministar Butković pored potpore hadezovoj kandidatkinji dao je konkretno obećanje: za dovršetak završne treće faze rogozničke rive i uređenje mosta novac će osigurati Ministarstvo mora, prometa i veza.

Pun hvale za kandidatkinju bio je i ministar uprave i pravosuđa Ivan Malenica. Buduća načelnica je staložena i odlučna, izradila je program u kojem je prepoznala lokalne prioritete i priliku za razvoj.

-Rogoznica nam je svima u srcu, ne samo u ovoj županiji, nego u cijeloj Dalmaciji i sretni smo što ćemo suradnjom s resornim ministarstvima i pametnim upravljanjem buduće vlasti stvoriti mjesto za ugodno življenje, a lokalitete poput otoka Smokvice, učiniti ponovno dostupnim onima kojima i pripada.– rekao je ministar pravosuđa Ivan Malenica

- U ovu kampanju ušla sam sa srcem i voljom, jer tu živim i radim. Zahvaljujem ministrima, saborskim zastupnicima i županijskom ogranku HDZ-a na podršci, jer samo uz suradnju s Vladom RH možemo prebroditi i riješiti imovinsko-pravno odnose, dobiti potporu za razvojne projekte i nastaviti s provedbom razvojnog programa. Spremni smo za nedjelju, a ja sam za Rogoznicu i upravljanje općinom spremna zapravo već dulje vrijeme. Poznajem je, znam što treba i kako to treba napraviti- istaknula je kandidatkinja HDZ Anita Živković i zahvalila resornim ministrima na potpori.

Pored ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministra pravosuđa Ivana Malenice potporu kandidatkinji HDZ došli su dati i saborski zastupnici HDZ-a Josip Begonja i Branka Juričev Martinčev, te predsjednik ŽO HDZ-a Šibensko- kninske županije Željko Burić.

Inače, Općina Rogoznica iznenada je ostala bez načelnika 12. studenog prošle godine kada je bivši načelnik Marijo Mladinić HDZ zbog osobnih razloga  objavio svoju neopozivu ostavku

Izvanredni izbori na načelnika održati u nedjelju, 13. veljače 2022. Godine, a natječe se čak šest kandidata.

19. travanj 2024 22:02