StoryEditorOCM
ŽupanijaOdličan posao

Dvije udruge iz Knina povukle gotovo 15 milijuna kuna i zapošljavaju 90 ljudi

Piše Šibenski.hr
9. ožujka 2018. - 14:48

Crvenom križu Knin i Udruzi ZvoniMir odobreno je financiranje dvaju projekata: „Zapošljavanje žena sa područja Knina, Biskupije, Kijeva i Civljana“ i „Zaželi joj zapošljavanje!“ u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanje žena“, financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF).

U gradskoj vijećnici Grada Knina, oni su petak potpisali ugovore s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, preko kojih su povukli sredstva iz Europskog socijalnog fonda. Projekti se provode u partnerstvu sa Regionalnim uredom HZZ-a Šibenik, Centrom za socijalnu skrb Knin kao i jedinicama lokalne samouprave na kojima se projekti provode.

Ovim projektima, čija je ukupna vrijednost oko 14,8 milijuna kuna, osigurana su sredstva za zapošljavanje 90 osoba, od kojih je 80 žena ciljana skupina projekta. Zaposlene 80 žena ovih projekata pružat će usluge 400 korisnika starije životne dobi.



Prioritet projekta su žene u nepovoljnom položaju na tržištu rada, s naglaskom na starije od 50 godina, s najviše završenom srednjom stručnom spremom, žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, liječene ovisnice, žene žrtve obiteljskog nasilja, beskućnice.

Projekti traju po 30 mjeseci, a zapošljavanje žena trajat će 24 mjeseca, koliko će ujedno trajati i samo pružanje usluga za minimalno 400 korisnika starije životne dobi.

Cilj projekata je smanjenje nezaposlenosti žena te povećanje brige o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u sljedećim lokalnim zajednicama: Biskupiji, Civljanima, Drnišu, Erveniku, Kijevu, Kninu, Kistanju i Skradinu.

22. travanj 2024 23:08