StoryEditorOCM
ŽupanijaHDZ sazvao pressicu

Dujić osudio ponašenje v. d. ravanatelja Kninskog muzeja; Blažević poručio da javnost treba znati tko kako radi i obnaša odgovorne dužnosti

Piše Marija Lončar
28. svibnja 2021. - 12:58
Nediljko Dujic, predsjednik zupanijskog HDZ-a i Nikola Blazevic, kandidat HDZ-a za gradonacelnika Knina na konfernciji za medije Niksa Stipanicev/Cropix

Županijski HDZ brzo je reagirao je na sinoćnji izgred u Kninu kada je v. d. ravnatelj Kinskog muzeja Ante Šimić, u vidno alkoholiziranom stanju, što je kasnije potvrdila i policija, upao na sučeljavanje kandidata za kninskog gradonačelnika te psovao i vrijeđao predstavnike HDZ-ova tima. Na konferenciji za novinare koja je sazvana u sjedištu HDZ-a na Baldekinu u Šibeniku uz predsjednika županijskg HDZ-a Nediljka Dujića, bio je i kandidat za gradonačelnika Knina Nikola Blažević.

-Ova kampanja, možemo kazati, bila je vrlo korektna. Svi smo se trudili da takva bude, a ovo što se dogodilo je zabrinjavajuće i neprihvatljivo u demokratkom društvu. Razlika mišljenja da, zato i živimo u demokraciji, a vrijeđanje na bilo kojoj osnovi ne. Svi trebamo raditi na tomu da se takve stvari ne događaju. Ovu konferenciju za novinare ne bismo sazvali da se ne radi o službenoj osobi, vršitelju dužnosti Kninskog muzeja kojemu je Grad Knin osnivač. To je jednostavno neprihvatljivo, a isto tako je neprihvatljivo da u jutrošnjem sučeljavanju na Radio Kninu Marijo Ćaćić to brani time da se navodno Šimiću prijetilo da će dobiti otkaz ako HDZ pobjedi – kazao je Dujić.

Blažević je pak ponovio sve što je ranije kazao u medijima, ističući odmah na početku kako osuđuje svako nasilje, verbalno i fizičko, neovisno o tomu od koga dolazi. Nitko nema pravo vrijeđati i ponižavati druge, naglasio je. Rekao je kako je sučeljavanje održano na Kninskoj tvrđavi u prostorijama muzeja te da su i on i Ćaćić bili s nekoliko članova svog tima.

-Incident se dogodio na kraju sučeljavanja, prilikom završen riječi jednog od kandidata kada je v. d. ravnatelj muzeja Ante Šimić upao u taj prostor i počeo se unosi u lice jedne članice HDZ-ova tima. Pokušao je zatim i fizički nasrnuti na jednog od ljudi iz našeg tima i u tom trenutku jedan od pripadnika Ćaćićeva tima zaustavio ga je i izveo vani – kazao je Blažević i ponovio kako je Šimić sa psovkama i vrijeđanjem nastavio i kada je sučeljavanje završilo. Svom protukandidatu Ćaćiću, Blažević je zamjerio što se nije ogradio i osudio ovaj čin te što je otišao iako je, kako tvrdi, znao da je pozvana policija.

-Žao mi je što se ovo dogodilo, a smatram da javnost treba znati tko radi i obnaša odgovorene dužnosti i kako se kandidati moraju ponašati. Mi smo bili dostojanstveni, spustili smo ruke, nismo reagirali ni na što – poručio je Blažević dodajući kako je Šimić član užeg tima Marka Jelića, iako nije bio na listi.

Dujić je na kraju još jednom pozvao sve da ostanu u granicama pristojnog ponašanja, jer je to, kazao je, interes ovoga društva.

18. travanj 2024 01:30