StoryEditorOCM
Županijas knedlom u grlu

Dujić i Pauk čestitali Jeliću: ‘Zasluženo je pobijedio i postao novi župan. To je utakmica i uvijek treba biti spreman i na poraz‘

Piše Branimir Periša
30. svibnja 2021. - 20:51

Nemajući kud nakon trijumafalnih izjava iz Jelićeva stožera, u HDZ-u su prozborili i prije no što su najavili: "Čestitamo Marku Jeliću, on je novi župan Šibensko-kninske županije!", smireno je objavio je Nediljo Dujić, šef županijskog HDZ-a nešto prije 20 sati, a iste riječi ponovio je, stojeći pored njega Goran Pauk i zaželio Jeliću puno sreće i uspjeha u radu. Nije mogao prikriti knedlu u grlu, no obojica su bili dostojanstveni. Pauk se inače, na ovim izborima kandidirao za četvrti mandat na dužnosti župana, no prvi put u povijesti demokratske Hrvatske dogodilo se da je HDZ izgubio političko vodstvo u županiji.

Dujić je također čestitao Anti Cukrovu Destu na pobjedi u Vodicama, zatim Mariju Mladiniću koji se izborio za načelničko mjesto, a s naročitim zadovoljstvom Željku Buriću, kandidatu HDZ-a za gradonačelnika Šibenika koji je premoćno za sobom ostavio Tonćija Restovića (SDP). Burić je tako postao prvi šibenski gradonačelnik ikad koji je osvojio tri mandata.

Podaci nisu konačni ni službeni, napomenuo je Dujić, no svi izvještaji s terena pokazuju da su točni, eventualno s kasnijim neznatnijim korekcijama.

-To je utakmica i uvijek treba biti spreman i na gubitak, kazao je Pauk upitan kako se osjeća.. Nije se upuštao u dublje analize HDZ-ova gubitka županije, osim što je kazao da je sigurno riječ o pobjedi na valu trenda zbacivanja onih koji su dugo na vodećim pozicijama u politici. 

-Nemojte zaboraviti, zaključio je Dujić, da je HDZ na ovim izborima za Županiju sam osvojio više od 35 posto glasova, više nego ostali zajedno. Mi smo i dalje snažna stranka i politička snaga. a nakon dubinske analize, potom i uvođenja novih, mlađih osoba na političku scenu, HDZ će se opet vratiti na čelnu poziciju, kazao je Dujić.

23. travanj 2024 11:20