StoryEditorOCM
ŽupanijaUzeta četiri uzorka

Drugi dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19; U bolnici su četiri osobe

Piše šibenski.hr
3. kolovoza 2020. - 11:19

Drugi dan za redom u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Trenutno je 34 aktivnih slučajeva oboljenja, od kojih se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer su uzorkovana četiri uzorka na SARS-CoV-2 virus, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite šibensko-kninske županije u ponedjeljak pripoedne.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 84 osobe, od kojih je 74 kontakti oboljelih od COVID – 19, a 10 osoba je ušlo u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja zbog čega im je određena mjera samoizolacije.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenje te mjere.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju- apeliraju iz županijskog stožera.

20. travanj 2024 12:15