StoryEditorOCM
ŽupanijaSjajna akcija

Drniški mališani besplatno će učiti plivati na šibenskom bazenu. Imat će i organizirani prijevoz do Crnice

Piše M. L.
14. srpnja 2024. - 11:44
 
Od ove jeseni drniški mališani imat će priliku uživati u važnoj aktivnosti. Na bazenu u Šibeniku učit će plivati. Bit će im organiziran i prijevoz do Šibenika, a sve to neće opteretiti kućni proračun njihovih roditelja. Naime, ovaj program za drnišku je djecu besplatan, zahvaljujući tomu što je Grad Drniš za svoju projekt edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti dobio bespovratnu potporu u iznosu od 30.000 eura. 
Novac je osiguralo ministarstvo demografije i useljeništva u sklopu programa sufinaciranja edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole. Na taj pilot projekt navedenog ministarstva javio se i Grad Drniš i dobio spomenutih 30.000 eura.
-Svrha ovog poziva je financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području cijele Republike Hrvatske, što pridonosi njihovom cjelokupnom razvoju i obrazovanju. Grad Drniš će organizirati edukativne, kulturne i sportske aktivnosti za djecu predškolske dobi i djecu od I. do IV. razreda osnovne škole koje će za djecu kao krajnje korisnike aktivnosti biti besplatne. Jedna od najvažnijih aktivnosti koja će od jeseni biti dostupna drniškim mališanima je škola plivanja, koja će se osigurati u suradnji sa Zajednicom sportova Grada Drniša i plivačkim klubovima iz Šibenika. - poručili su iz Grada Drniša. 
 
08. rujan 2024 04:28