StoryEditorOCM
ŽupanijaPostavljanje plinovodne mreže

Drnišani se EVN-u sami javljaju za priključke

Piše Matilda Jelčić Stojaković
18. srpnja 2017. - 14:04

Na području Drniša proteklih nekoliko tjedana odvijaju se radovi na izgradnji srednjotlačne plinske mreže plinskog distribucijskog sustava Grada Drniša.

U okviru investicije vrijedne 10 milijuna kuna bit će izgrađeno gotovo osam kilometara plinske mreže. Ugovor o pravu služnosti između Grada Drniša i tvrtke EVN Croatia plin, inače, potpisan je krajem travnja ove godine. Trenutačno se radi na dionici dugoj 3,8 kilometara, a radovi će završiti za otprilike dva i pol mjeseca.

- Radovi su intenzivni, prolazimo kroz sam centar grada, u tom dijelu molimo građane za strpljenje i razumijevanje - kaže voditelj podružnice EVN Croatia plin Nediljko Bešlić.



Prema njegovim riječima zainteresiranih građana za kućnim plinskim priključkom već ima.
- Napravljeno je nekoliko kućnih priključaka na potezu od polja, gdje je naša stanica, pa prema državnoj cesti. Ljudi nam se sami javljaju. Nije tajna da je naš najveći kupac prema kojem idemo tvornica Alu Flex Pack u Industrijskog zoni, a planiramo spojiti na plinovodnu mrežu i objekte javne namjene - vrtić i škole te crkvu Gospe od Ružarija. Ti naši krajnji korisnici već su započeli s pripremama za prelazak na prirodni plin. Nakon završetka prve faze ispitat ćemo i testirati mrežu, a potom će se dionica puniti plinom i od tog trenutka moguće je koristiti plin s plinovoda. Brzina kojom će se korisnici spajati od tog trenutka ne ovisi o nama. Oni, naime, samostalno trebaju proći proceduru izrade projektne dokumentacije, odobrenja projekata, ugovaranja radova na unutarnjim instalacijama, izvedbu i primopredaju radova. Tek tada mogu koristiti plin - zaključio je Bešlić.
 

06. svibanj 2024 09:51