StoryEditorOCM
ŽupanijaInteresa ne manjka

Drniš dobiva novu poslovnu zonu: ‘Za pet i po mjeseci ova će priča biti završena‘

Piše Toni Veljača
1. rujna 2021. - 13:41

U gradskoj vjećnici u Drnišu održana je početna konferencija projekta "Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u poslovnu zonu 'Drniš'".

Projekt je to za koji je 2019. godine potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova. Uz Josipa Begonju, drniškoga gradonačelnika, aktivnosti je predstavila i Ivana Sučić, pročelnica lokalnog Odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti.

- Želja nam je ovim projektom privući nove poduzetnike i ulagače, te razvojem poslovne zone povećati standard života na području našega grada - naglkasila je Sučić.

Podsjetimo, provedba projekta traje do 10. prosinca ove godine, a njegova ukupna vrijednost je 9,17 milijuna kuna. Iz "blagajne" u Bruxellesu bespovratno je sufinancirano 75 posto prihvatljivih troškova, odnosno 6,85 milijuna kuna.

Unatoč spomenutom roku završetka, gradonačelnik Begonja nam je u razgovoru kazao da je zatraženo produljenje trajanja:

- Zatražili smo dodatnih 50 dana zato što se određeni radovi, poput zavarivanja cijevi za kanalizacijski sustav, nisu mogli odvijati tijekom ljetnih mjeseci zbog velikih vrućina.

Zainteresiranost za novu poslovnu zonu u Drnišu ne manjka, a kako doznajemo, poduzetnici su tražili ključne podatke i prije početka samog projekta. Riječ je o prostoru na jugozapadnom dijelu grada, uz već postojeće pogone smještene uz cestu prema Miljevcima.

- Da nije tako, pitanje je bismo li ovaj projekt stavili na ljestivcu prioriteta u odnosu na neke druge - rekao je Begonja te dodao da se trenutno odvijaju grubi radovi:

- Tijekom predstojeća tri mjeseca očekujemo finalizaciju u smislu postavljanje javne rasvjete i hidrantne mreže, te očekujemo da će se uključivo s tih dodatnih 50 dana, dakle za pet i pol mjeseci ova priča biti završena.

22. travanj 2024 18:53