StoryEditorOCM
ŽupanijaMALI LJUDI, VELIKOGA SRCA

Dramska radionica Tribunj u subotu navečer organizira humanitarnu priredbu za teško oboljelu 14- godišnju djevojčicu: Dođite pogledati predstavu i pomognite u liječenju naše male Luce Šenete

Piše Ante Talijaš
29. lipnja 2018. - 13:34

Velikoj humanitarnoj akciji u prikupljanju sredstava za liječenje 14-godišnje djevojčice Luce Šenete iz šibenske Dubrave, koja boluje od rijetkog oblika karcinoma, pridružila se i Dramska radionica 'Tribunj'.

Ova 'dramska družina koju čine dvadesetak tribunjskih dječaka i djevojčica u dobi od sedam do 15 godina, a pod vodstvom njihove voditeljice, profesorice Lucije Cvitan, u subotu (30.lipnja) s početkom u 19 sati u Kulturnom centru Tribunj organizira humanitarnu priredbu za Lucu Šenetu.

Uz male članove tribunjske Dramske radionice koji će izvesti tri igrokaza, jedan monolog i dva recitala, na ovoj humanitarnoj kulturnoj večeri nastupit će Zbor Sveti Ante iz Draga, KUD 'Sveti Nikola Tavelić' iz Lišana, Kulturna udruga 'Kolajnica' iz Šibenika, vodička plesna skupina 'Bollywood, šibenski pjesnik Dinko Škevin i mažoretkinja Ivana iz Pirovca.

-Pozivam građane Tribunja, Vodica, Šibenika i okolnih mjesta da dođu na našu humanitarnu priredbu i svojim dobrovoljnim novčanim prilozima pomognu u liječenju teško oboljele djevojčice Luce Šenete. Jer kako kaže pjesma – 'I mali može velik biti, uvijek se tako govorilo za ljude. Ma koliki bio, velik će biti, samo ako čovjek bude' – kazala nam je prof. Lucija Cvitan, voditeljica Dramske radionice 'Tribunj'.

Inače, ova u Tribunju prva je humanitarna priredba za Lucu Šenetu u organizaciji ove male dramske udruge 'velikoga srca', a voditeljica Lucija Cvitan najavila je da će održati još tri – u šibenskoj Katoličkoj osnovnoj školi, u Kistanjama i u Tisnome.
Inače, prije nekoliko dana, u sklopu vodičke ljetne manifestacije 'Đardin je IN“ upriličena je kulturna večer humanitarnog karaktera, na kojoj je za Lucu Šenetu prikupljeno 2.350 kuna. Na ovoj večeri nastupili su 'Šibenski trubaduri' (Igor Lokas i Boris Erceg), Pjevački zbor 'Lira' iz Vodica, Jelena Pletikosa, Borna Erceg, Katarina Milete te pjesnikinje Ljiljana Juričev-Martinčev i Gojka Skorić Pelajić.

Luci Šeneti, koja će 6. listopada ove godine napuniti 14 godina, prije dvije godina dijagnosticirana je opaka bolest 'mezotelioma pleure', odnosno karcinom pluća i srčane ovojnice. Nakon nekoliko ciklusa kemoterapija, a potom i operacije na zagrebačkoj klinici 'Rebro' kojom je Luci odstranjen metastazirano lijevo plućno krilo i srčana ovojnica, na žalost, stanje se nije poboljšalo.

Nada da se pobijedi zloćudna bolest pojavila se kada je obitelji Šeneta, uz suglasnost liječničkog tima s 'Rebra', ponuđeno da Luce nastavi liječenje u specijaliziranoj bolnici za rijetke oblike karcinoma 'National Cancer Insitute' u gradiću Bethesda, u američkoj saveznoj državai Maryland. Lucino liječenje omogućeno je posredstvom jednog hrvatskog liječnika koji se na ovom američkom institutu već 13 godina bavi istraživanjem rijetkih oblika karcinoma, poput ovoga koji je zahvatio krhko Lucino tijelo.

U toj bolničkoj ustanovi Luce bi imala besplatno liječenje i smještaj, dok je roditeljima – majci Franki i ocu Darku potreban novac kako bi pokrili troškove viza, puta i višemjesečmog smještaja i boravka u SAD-u.

Svi građani dobre volje i pravne osobe koje žele sudjelovati u humanitarnoj akciji za Lucu Šenetu, odnosno uplatiti novčanu pomoć za boravak njezinih roditelja u SAD-u tijekom Lucina liječenja u tamošnjoj bolnici, mogu to učiniti na ove brojeve računa: Luca Šeneta, HR4424070003105006606 kod OTP banke. Uplate iz inozemstva primaju se na račun: SWIFT: OTPVHR2X, IBAN:HR4424070003105006606.
 

20. travanj 2024 01:34