StoryEditorOCM
ŽupanijaREAGIRANJE

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović odgovara čelniku županijskog HDZ-a: 'Akademski daltonizam' gospodina Dujića

8. ožujka 2019. - 12:49

Dr. sc. Ljiljana Zmijanović, koja je bila među kandidatima za ravnatelja NP Krka, reagirala je na intervju s predsjednikom ŽO HDZ-a Nediljkom Dujićem, objavljen 1. ožujka 2019.u "Šibenskom listu" pod naslovom "Zašto me napadaju? Djeca i rodbina neće biti taoci moga posla", osjećajući se, nekim njegovim izjavama, pogođenom. Referirajući se na Dujićev navod "A što se tiče Zakona o pravima hrvatskih branitelja, meni je malo nelogičan", piše:

- Držim da bi ispred hrvatske javnosti, a posebno braniteljske populacije, gospodin Dujić morao pojasniti što to znači "malo nelogičan." Naime, koliko je poznato gospodin Dujić nije kvalificiran za tumačenje zakona ili njegovu interpretaciju, jer je pravo prednosti pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima zakonska kategorija, pa se čitatelj mora pitati što zapravo gospodin misli ili želi reći kada kaže da mu je zakon "malo nelogičan". Imamo li pravo zaključiti da gospodin ne podupire pravo hrvatskih branitelja, koji nisu zaposleni, da se zaposle?

Doktorska disertacija

U odnosu na navod: "Ovdje se tražio menadžer, a da se tražio stručni voditelj NP-a, prvi bih podržao gospođu Zmijanović kao stručnjaka. Osim toga, gospođa koja ima doktorat, a i nezaposlena je hrvatska braniteljica, dva puta je dobila otkaz u Nacionalnom parku i to je sudski potvrđeno u korist NP-a", Ljiljana Zmijanović ističe: Gospodin Dujić ne raspoznaje akademska zvanja na kojima temelji svoju potencijalnu podršku prema meni; i ne zna uvjete radnog mjesta za koji izriče svoju potencijalnu podršku. Stoga mu valja pojasniti da sam po zvanju doktorica društvenih znanosti - polje ekonomija, da sam završila Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij "Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu", te obranila doktorsku disertaciju "Održivo integralno upravljanje zaštićenim područjima", na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci.

Kada bi postojao termin "akademski daltonizam", bio bi upravo primjeren poimanju akademskih zvanja od strane gospodina Dujića. Dakle, tražilo se rukovodeće radno iskustvo u upravljanju sustavima NP Krka, pa ga podsjećam na svoju doktorsku disertaciju iz upravljanja sustavima zaštićenih područja.

Kao član Upravnog vijeća NP Krka gospodin Dujić bi morao znati da se za stručnog voditelja može imenovati osoba iz područja "prirodnih, biotehničkih, biomedicinskih i tehničkih područja", pa me zanima kako bi on to mene prvi podržao. Osobno ga niti jednom riječju nisam prozvala, pa se pitam koji je razlog da se gospodin na to referira, kada nije sudjelovao u izboru ravnatelja, kako tvrdi.

Taoci njegova posla

U više navrata sam javno komunicirala o svojem napuštanju NP Krka, a navod gospodina "..i to je sudski potvrđeno u korist NP-a" je neistinit, ničim potkrijepljen i obrazložen. Ukoliko bi javnost zanimala javna objava izvorne sudske dokumentacije vezane za moj radno pravni odnos u NP Krka, osobno ću je objaviti.

Kada ističe da sam dva puta dobila otkaz, odakle crpi takva saznanja, što ga to motivira da na ovaj vrlo indiskretan i sugestivan način govori o jednom od kandidata u natječaju za ravnatelja NP Krka?

U svom intervjuu navodi: "Ja sam toliko blizu ovoj Vladi i premijeru da ne mogu biti bliže, ma i da sam na Markovu trgu ne bi bio bliže." Imamo li pravo to shvatiti kroz kontekst neformalnog političkog utjecaja? A medijsko licitiranje gospodina Dujića, poprima nove dimenzije: 3-4 ljubavnice, 2 otkaza...

Gospodin Dujić poručuje: „Djeca i rodbina neće biti taoci moga posla", pa ga pitam: „Znači li to da ostali mogu biti taoci posla gospodina Dujića?" - pita dr. sc. Ljiljana Zmijanović.

25. travanj 2024 04:00