StoryEditorOCM
Županijau povodu dana policije

Donosimo popis svih šibensko-kninskih ‘plavaca‘ koji su pohvaljeni za svoj rad

Piše Šibenski.hr
27. rujna 2023. - 10:51

Jučer je u sjedištu Policijske uprave šibensko- kninske prigodno obilježen 29. rujan - DAN POLICIJE, kojom prilikom su položeni vijenci na Spomen ploču smrtno stradalim policijskim službenicima i u Spomen parku poginulih pripadnika specijalne jedinice "Jastrebovi" u sjedištu Policijske uprave. Zatim su položeni vijenci i na središnji Spomen križ na gradskom groblju "Kvanj", nakon čega je održana Sveta misa zadušnica u katedrali "Svetog Jakova" u Šibeniku.

Obilježavanje ovog Dana je završeno prigodnim program uz druženje i domjenak u sjedištu Policijske uprave, kojom prilikom se uzvanicima i okupljenim policijskim službenicima prigodno obratio Sandro Santini, načelnik Policijske uprave. Istaknuo je kako je stanje sigurnosti na području nadležnosti Policijske uprave šibensko - kninske i u tekućoj 2023.g. povoljno, bez težih kaznenih djela i prekršaja, kao ni događaja koji bi u većoj mjeri uznemirili javnost i naše građane i goste, jer je upravo sigurnost stranih i domaćih turista tijekom ljetne sezone bila jedan od ključnih elemenata pri odabiru turističke destinacije i jedna od naših najvažnijih policijskih zadaća, koju mi uspješno obavljamo iz godine u godinu.

Spomenuo je pad kazenih djela imovinskog kriminaliteta, ali i porast broja kaznenih djela složenog kriminaliteta iz čega se iščitava rad policije u tamnoj brojci kriminaliteta. Kao dobar rad je naglasio postupanje prema krijumčarima migranata i zaštiti državne granice kao i povećana otkrivenost kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga.

Zahvalio se svim djelatnicima ove Policijske uprave, jer bez njihovog predanog i savjesnog rada ti dobri rezultati se sigurno ne bi iskazali, a inače osnova policijskog posla je isključivo timski rad i uzajamno povjerenje gdje prvenstveno prevladava znanje, stručnost i profesionalnost u smislu red, rad i disciplina i postupanje isključivo po zakonu i pravilima policijske službe, a na čemu ćemo i dalje inzistirati u obavljanju naših svakodnevnih zadaća.

Potom se prigodno obratio gradonačelnik Šibenika Željko Burić, koji je osim čestitke svim policajcima povodom obilježavanja ovog dana, svima zaželio uspješan daljnji rad te istaknuo jako dobru sinergiju i međusobnu komunikaciju lokalne samouprave s policijskom upravom.

Povodom dana policije odlukom Kolegija Policijske uprave za uspješan rad su pohvaljeni:

1. Policijska postaja Knin

2. Odjel ratnih zločina iz Službe kriminalističke policije

3. Darko Belak - načelnik Policijske postaje Drniš

4. Darko Mikulandra - policijski službenik iz Službe za javni red i sigurnost 

5. Denis Odak - policijski službenik za nezakonite migracije u Službi za granicu 

6. Ivan Krečak - vođa ophodnje u Policijskoj postaj Šibenik

7. Stipe Budimir - vođa ekipe za očevide u Postaji prometne policije Šibenik

8. Posada službenog plovila P-203 (Krapanj) u sastavu:

    - Ivan Pletikosa - zapovjednik ophodnog broda

    - Ivica Caktaš - upravitelj ophodnog broda

    - Mate Zoričić - mornar

9. Ante Podrug - policijski službenik u Policijskoj postaji Vodice

10. Josip Višić - vođa grupe Interventne jedinice policije

11. Antonija Troskot - voditeljica poslova pisarnice u Službi upravnih poslova, državljanstva i statusnih pitanja stranaca

12. Milanda Mikulandra - računovodstveni referent - financijski knjigovođa u Odjelu materijalno financijskih poslova

13. Dražena Krečak - administartivni tajnik u Policijskoj postaji Šibenik.

02. svibanj 2024 12:43