StoryEditorOCM
Županijaedukativno štivo

Doktorica Danći Mihovilčević šibenskoj bolnici donirala 400 primjeraka svoje slikovnice o pripremi djece za anesteziju

Piše šibenski.hr
12. listopada 2023. - 12:46
Doktorica Danći Mihovilčević sa slikovnicom o pripremi djece za anesteziju ‘Nešto ćeš lijepo sanjati‘Nikša Stipaničev/Cropix

Anesteziologinja Opće bolnice Šibensko – kninske županije, dr. Danći Mihovilčević objavila je edukativnu slikovnicu o pripremi djece za anesteziju pod nazivom „Nešto ćeš lijepo sanjati“.

- Slikovnicu, objavljenu u nakladi Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnice Šibenik, je donirala i našoj bolnici, u 400 primjeraka, kako bi sva djeca koja dolaze na operacijski zahvat mogla dobiti ovo izvrsno edukativno štivo prilagođeno djeci, ali i roditeljima djece koja će biti podvrgnuta anesteziji - kažu iz šibenske policije.

Vođena dugogodišnjim iskustvom anesteziologa, autorica je posvetila veliku pažnju izradi slikovnice s ciljem da pomogne djeci i roditeljima u pripremi za situacije koje zahtijevaju odlazak u bolnicu, na operacijski zahvat ili dijagnostički postupak u općoj anesteziji, s obzirom da takvi trenuci mogu biti izrazito stresni kako za djecu tako i za roditelje.

- Slikovnicu je moguće nabaviti i u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku za one koji nisu pacijenti naše ustanove, a željeli bi imati ovu edukativnu slikovnicu. Zahvaljujemo dr. Mihovilčević na ovoj vrijednoj donaciji i čestitamo na genijalnoj ideji i još boljoj realizaciji. Izrazito smo ponosni što je dr. Mihovilčević djelatnica Opće bolnice Šibensko – kninske županije - stoji u objavi.

26. travanj 2024 11:59