StoryEditorOCM
Županija‘LETEĆI NAČELNIK‘

Dok čekaju ‘zeleno svjetlo‘ za sportsku dvoranu, Pirovčani su uredili fitness vježbalište i rivu na Vrilu

Piše Zdravko Pilić
16. ožujka 2023. - 16:45

Pirovčani bi Ivana Gulama moglo komodno prozvati ‘leteći načelnik‘. Eto, u četvrtak je sudjelovao na plenarnoj sjednici Europskog odbora regija u Bruxellessu, u čijem je predsjedništvu, a već u petak ga je u Zagrebu čekao sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, vezan uz sportsku dvoranu.

Dosad su Pirovčani naime, utrošili oko 50 tisuća eura za otkup zemljišta i izradu dokumentacije, odnosno idejnog rješenja, pa sad treba vidjeti hoće li to biti dovoljno da im ministarstvo da ‘zeleno svjetlo‘, kako bi molgi ići dalje u proceduru izrade glavnog projekta i ishodovanja građevinske dozvole.

S obzirom da je riječ o investiciji reda veličine od dva milijuna eura, jasno je da će se pritom bazirati uglavnom na sredstva EU - fondova i suradnju sa Šibensko – kninskom županijom, koja je i osnivač osnovne škole Pirovac.

-Kad riješimo problem nove školske sportske dvorane, onda ćemo postojeći prostor u školi moći prenamijeniti u dvije nove učionice i s time osigurati cjelodnevni boravak učenika u njoj. A istodobno ćemo u sportskoj dvorani, osim za školske aktivnosti, dobiti i prostor koji će moći koristiti ne samo sportske, nego i brojne druge udruge s područja općine Pirovac– kazao nam je Ivan Gulam.

Pirovac je ovih dana uredio i novo vanjsko fitness igralište, na Starinama, na koje je instalirano deset novih sprava za vježbanje, koje mogu koristiti svi, od djece do starijih osoba, jer je prilagođeno svim uzrastima. U to je uloženo 26 tisuća eura, od čega je 20 tisuća eura općina dobila od Ministarstva turizma i sporta.

Jer, ne treba sumnjati kako će nove sprave, osim Pirovčana koristiti i turisti, što je trend vidljiv i u brojnim drugim mjestima uz obalu, na kojima ovakva javna vježbališta niču kao gljive poslije kiše.

Pirovački načelnik spomenut će i kako su na natječaju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture dobili 40 tisuća eura za uređenje obale u Vrilu, pa će obalni zid, koji je lanjskih godina završen uz pomoć županije, dobiti brački kamen i kocke.

A Pirovčani novu rivicu i uređen prostor za brodove, koji će se moći maknuti s plaže Starine, koja će se moći u potpunosti, kako i treba, prepustiti kupačima.

20. travanj 2024 03:21