StoryEditorOCM
Županijavelika obljetnica

Dobrovoljni vatrogasci proslavili 30. rođendan: ‘Hvala ekipi koja nas čuva s neba...‘

Piše Šibenski.hr
25. listopada 2024. - 12:32

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice svečano je proslavilo svoju 30. obljetnicu. Okrugli rođendan vodičkih vatrogasaca okupio je brojne članove, prijatelje i goste Vodica, koji su tako proslavili tri desetljeća nesebičnog rada.

Proslava je započela u 15 sati i to komemoracijom na gradskom groblju Vodice, gdje su pripadnici DVD-a Vodice, JVP-a Vodice uz gradonačelnika Vodica Antu Cukrova i načelnika općine Tribunj Marka Grubelića položili vijence i zapalili svijeće na grobovima stradalih vatrogasaca iz kornatske tragedije koja se dogodila 2007. godina.

Nakon posjeta vodičkom groblju ispred Stare škole uslijedilo je snimanje Milenijske fotografije. Pogađate, iza kamere je po tko zna koji put stao – Šime Strikoman.

Svečanost se nastavila u Kulturnom centru Vodice, gdje je održana i svečana sjednica društva.

Na početku sjednice, predsjednik vodičkog DVD-a Matija Karlo Valinčić osvrnuo se na rad i djelovanje društva tijekom protekla tri desetljeća. Valinčić je prisutnima zahvalio na dugogodišnjoj podršci društvu.

– Hvala svima koji su nosili vatrogasnu uniformu našeg društva. Hvala svima koji su kroz ovih trideset godina na bilo koji način doprinijeli radu društva. Hvala Mirku, Zdenku, Mati, a posebno hvala upućujemo ekipi koja na nas pazi s neba – kazao je Valinčić.

25. listopad 2024 12:33