StoryEditorOCM
Županija‘i ja putujem‘

Dobri ljudi omogućili samohranoj majci troje djece ljetovanje u Murteru: ‘Ovaj odmor nikada nećemo zaboraviti‘

Piše K. G.
2. srpnja 2024. - 13:26

Ljetne radosti, prva kupanja, upoznavanje Hrvatske i zbližavanje obitelji odlike su projekta I ja putujem Zaklade “Hrvatska za djecu”. Ove je godine projektom obuhvaćeno 19 obitelji i 64 djece od kojih je velika većina prvi put vidjela more i provela nezaboravne trenutke u morskim avanturama.

Među tih 19 obitelji je i obitelj samohrane majke Đurđice Plavšić koja je s trojicom sinova, Davidom (14), Rafaelom (11) te Viktorom (10) boravila u Kampu Rehut na Murteru.

- Bila sam zaista iznenađena i u pozitivnom šoku kad sam dobila poziv da smo jedna od obitelji kojima Zaklada zajedno s partnerima osigurava besplatno ljetovanje. Oduševljena sam ne samo radom Zaklade, već i pristupom, brzom i srdačnom komunikacijom– govori samohrana majka Đurđica Plavšić iz Osijeka te dodaje:

- Po dolasku u kamp primili su nas kao dio obitelji i pobrinuli se da nam ništa ne nedostaje. Domaćini su bili predivni od prvog trenutka. Bili smo smješteni u mobilnoj kućici doslovno 15 metara od plaže koja je pješčana i djeca su se time odmah oduševila. S obzirom na to da nam je vrijeme bilo idealno, svaki dan smo uspjeli iskoristiti za kupanje, a ostatak vremena smo proveli u obilasku okolnih mjesta i vidikovaca s kojih se vidi nadaleko, s jedne strane kopno i Velebit, a s druge strane Kornati. Ovaj odmor definitivno nikada nećemo zaboraviti- kaže samohrana majka troje djece.

Projekt I ja putujem sedmu je godinu zaredom razveselio brojne mališane i roditelje. Uspomene s prvog ljetovanja punog emocija dugo će se prepričavati.

 

02. srpanj 2024 13:36