StoryEditor
Županijae-Dječja kartica – Mudrica

Dobra vijest za sve posjetitelje Nacionalnog parka Krka: Popust od 20 posto na individualnu cijenu ulaznice za odrasle i djecu od 7 do 18 godina

Piše šibenski.hr
21. prosinca 2020. - 10:35

Nacionalni park „Krka“, kao jedan od najmlađih parkova u Hrvatskoj i veliki prijatelj djece, od sada je i ponosni partner na projektu e-Dječja kartica – Mudrica

Sporazum o sudjelovanju u tom projektu Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ potpisala je sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade. Kako bi osigurala podršku i solidarnost kroz stvaranje poticajnog okruženja i kroz olakšice osnažila roditelje u podizanju djece, JU „Nacionalni park Krka“ odobrila je popust od dvadeset posto na individualnu cijenu ulaznice za odrasle i djecu od sedam do osamnaest godina, što se odnosi na sve kopnene lokalitete. Za djecu mlađu od sedam godina ulaz u Park oduvijek je slobodan.

- Nacionalni park 'Krka' nije tu sam za sebe, već je dio zajednice, u suradnji s kojom postoji i razvija se. Njen najvitalniji dio svakako su djeca i njihove obitelji. Kao mjesto odmora, rekreacije i edukacije na kojem se može kvalitetno provesti zajedničko vrijeme, zadaća nam je pružiti podršku, kroz održivi sustav pogodnosti i popusta, roditeljima s djecom i zato smo se rado pridružili ovom projektu kao društveno odgovoran partner- kazala je ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ Nella Slavica i dodala: 

- Kao jedan od najmlađih hrvatskih nacionalnih parkova, uvijek rado surađujemo s djecom jer mi mladi imamo mnogo zajedničkih interesa i najbolje znamo što nas veseli.“

Mudrica, kartica za djecu koja misli i na roditelje, novi je projekt Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Riječ je o projektu koji Središnji državni ured razvija, promišlja i u konačnici želi implementirati u svakodnevicu upravo onih kojima predstavlja dodatnu vrijednost. Dio je poticajnih obiteljskih i populacijskih mjera koje podrazumijevaju sinergijsko djelovanje usmjereno na dugoročno poboljšanje demografskih kretanja.

e-Dječja kartica – Mudrica aplikacija je za mobilne uređaje (iOS i Android) namijenjena roditeljima i djeci (obiteljima s maloljetnom djecom) čije korištenje u suradnji s javnim i privatnim sektorom omogućava razne pogodnosti ili popuste na proizvode i usluge s dogovorenim partnerima.

- Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ svjesna je koliko su važne ponude i usluge za roditelje s djecom. Zato godinama u svoje sadržaje implementira aktivnosti u kojima će upravo oni uživati. Visovačka kuća „Kuželj“ u stoljetnoj šumi hrasta medunca i bijeloga graba podsjeća na mjesto iz pustolovina Huckleberryja Finna, dok dok su Škola u prirodi i Škola o prirodi u Eko kampusu „Krka“ u Puljanima zamišljene kao mjesta usvajanja praktičnog znanja i zabave za djecu. Kroz brojne edukativne radionice želimo djeci pokazati kako svojim ponašanjem mogu utjecati na prirodu, učimo ih o vodi, o biljkama i životinjama koje žive u Nacionalnom parku „Krka“, obilježavamo važne datume u zaštiti prirode, igramo se i natječemo na svježem zraku, a naši stručni djelatnici gostuju u brojnim školama i vrtićima u Šibensko-kninskoj županiji. U okviru svoje djelatnosti, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ bavi se i izdavačkom djelatnošću, a pojedine knjige i slikovnice namijenjene su upravo djeci i na zanimljiv i interaktivan način kazuju priče o rijeci Krki, jer – učenje treba biti zabavno- istaknula je Katia Župan, glasnogovornica NP-a Krka.

item - id = 1065749
related id = 0 -> 1139565
related id = 1 -> 1139599
29. studeni 2021 05:14