StoryEditorOCM
ŽupanijaČUDOVIŠTE U VODIČKOJ LUCI:

Dječaci iz mora izvukli zmijurinu dugu 2,5 metra

Piše Ante Talijaš
Foto: Infovodice
9. veljače 2019. - 22:15

U subotu predvečer zmiju dugu preko 2,5 metra petoro dječaka izvuklo je iz mora vodičke luke uz rivu velikog parapeta. Na morskom dnu "neobičnu beštiju" prvi je uočio 13-godišnji Niko Vitić. I on i njegov prijatelji prvo su pomislili da je možda riječ o ugoru.

Posudili su ostii s jednog čamca privezanog u luci te s njima uboli i izvukli lovinu na rivu. Njihov čuđenju nije bilo kraja,, pričaju nam dječaci, kad su vidjeli da je riječ o zmiji. Odmah je bilo jasno, kažu djeca, da je zmija bila uginula i prije nego je izvučena.iz mora.

Ni nekoliko sati nakon ovog događaja nije se utvrdilo o kakvoj se vrsti radi i je li je otrovnica. Na to pitanje odgovor nije znao ni lokalni veterinar Zorica. Sudeći po dobro očuvanoj koži i tijelu gmaza, sigurno je da nije dugo provela u moru.

Zbog dobre ugojenosti, može se pretpostaviti da je zmiju nepoznata osoba držala kao kućnog ljubimca te ju je nakon uginuća odbacilau more. Slučaj je prijavljen policiji, koja će provesti istragu. Jedno je sigurno da ova zmija ne pripada nijednoj poznatoj ovdjašnjoj vrsti.

01. svibanj 2024 05:17