StoryEditorOCM
Županijada se ne zaborave korijeni

Dirljiv obiteljski susret na Miljevcima. Okupila se brojna obitelj na čijem je stablu trenutačno čak 136 osoba

Piše Darija Kulušić
14. kolovoza 2023. - 12:21

Potomci obitelji Paške Kulušića – Čabara (1895-1977) organizirali su prvo obiteljsko okupljanje. Paško i Ana rođena Kabić, imali su šest sinova i četiri kćeri, od kojih je dvoje umrlo u ranoj životnoj dobi. Danas je na obiteljskom stablu Čabarovih skupa sa životnim partnerima 136 osoba.Na druženju koje je organizirano u Agroturizmu Maslina, Brištane, okupilo se njih 73.

Najstariji među okupljenima, unuk Paško Kulušić, prije večere i zajedničke molitve, ispričao je kratku i zanimljivu priču iz obiteljske povijesti i života predaka. Bio je ovo dirljiv i radostan rodbinski susret nekoliko generacija na kojem su se neki ponovo vidjeli i nakon više od tri desetljeća.

Oni koji žive na drugim kontinentima i nisu mogli doći, bili su dio druženja putem video poziva. Susret je bio prožet s puno emocija, pjesme i onog najljepšeg, smijehom i veseljem najmlađih, mnogobrojne praunučadi i šukun unučadi.

Na kraju, želja svih je, da ovakvo obiteljsko okupljanje postane tradicija, da se ne zaborave svoji korijeni i gaji obiteljsko zajedništvo.

04. svibanj 2024 11:49