StoryEditorOCM
Županijapovijesni datum

Dinara od danas i službeno Park prirode: nova radna mjesta izazvala pomutnju među županijama, čeka se osnivanje ustanove za brigu o planinskoj ljepotici

Piše Šibenski.hr
20. veljače 2021. - 10:59

Dinara je danas i službeno postala Park priode. 20. veljače ostat će upisan u povijest, na radost svih onih kojima je u srcu ova planinska ljepotica.

Još jučer je tim povodom Dinaru je posjetio i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić. Kako je izvijewstio legendarni alpinist Stipe Božić, u skloništu Bili cvitak, pod impozantnom južnom stijenom, ministar je održao sastanak sa članovima HGSS-a.

Uz pročelnika HGSS-a Josipa Granića sastanku s ministrom prisustvovali su i pročelnik splitske Stanice HGSS-a Darko Gavrić, pročelnik šibenske Stanice HGSS-a Mislav Čupić te pročelnik gospićke Stanice HGSS-a Josip Brozičević koji je ujedno i član IO HGSS-a.

Inače,Ćorićevo ministarstvo upravljat će novim Parkom prirode do ustrojavanja javne ustanove. Upravo je njeno osnivanje posljednjih dana izazvalo pomutnju među županijama (Šibenko-kninska i Splitsko-dalmatinska) koje teritorijalno dijele Dinaru, ali i općinama koje bi vrlo rado preuzele brigu o novoj ustanovi i novim, primamljivim radnim mjestima.

30. travanj 2024 19:38