StoryEditorOCM
Županija(Ne)vrijeme

DHMZ upozorava na nagle i intenzivne promjene vremena: pljuskovi s grmljavinom donose Dalmaciji željenu kišu, popodne smirivanje

Piše Šibenski.hr
5. kolovoza 2021. - 08:15

Promjenljivo i vrlo nestabilno, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom oborinom i pojačanim vjetrom.

Tijekom poslijepodneva postupno smirivanje uz smanjenje naoblake. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, sredinom dana prolazno sjeverozapadnjak s jakim udarima.

Na sjevernom Jadranu vjetar umjeren i na udare jak sjeverozapadni, od sredine dana jugozapadni, dok će u Dalmaciji jugo postupno okretati na sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 24 do 29 °C, na jugu moguće malo viša.

Na  šibenskom području pala je obilna kiša, a sredinom dana slijedi smirivanje i razvedravanje, javlja PMC Split. Puhat će jugozapadnjak, kasnije i sjeverozapadnjak, a jutros su niže temperature zraka od uobičajenih ovih dana. U Šibeniku 21 stupanj C, u Kninu 19 stupnjeva. Očekuje se maksimalno 29-30 stupnjeva. I sutra je moguć poneki pljusak, a od subote ponovno ulazimo u dulji stabilniji period s toplijim vremenom, prognoza je PMC Split.

20. travanj 2024 00:34