StoryEditorOCM
Županijaopasni uvjeti

DHMZ izdao narančasti meteoalarm za kninsko područje. Na Jadranu nas čeka više kišnih epizoda

Piše Šibenski.hr
8. siječnja 2023. - 16:45

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za ponedjeljak, 9. siječnja 2023. narančasto upozorenje za gospićku i kininsku regiju gdje je mjestimice moguća obilna kiša, a moguće su i bujične poplave.

Kakvo nas vrijeme očekuje? Pripremite se na obilnu kišu za početak tjedna, a onda se opet vraća sunce. Ali ni to neće potrajati...

Prognostičari predviđaju da će količina oborine biti od 70 do 110 mm. Očekuju se i olujni udari jugozapadnog vjetra u višim predjelima s najjačim udarima 65-90 km/h.

"Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima", upozorava Ravnateljstvo civilne zaštite.

Sutra se i duž Jadrana očekuje obilna kiša te izraženiji pljuskovi, praćeni grmljavinom. Postupno smirivanje očekuje se u utorak. Noć na četvrtak i četvrtak prijepodne nosi nam još jednu kišnu epizodu, pa još jedno smirivanje, a za vikend u većini krajeva opet nova kiša, prognozira Darijo Brzoja, meteorolog Nove TV.

19. travanj 2024 13:15