StoryEditorOCM
ŽupanijaVremenska prognoza

Danas pretežno oblačno, ali toplo; sutra kiša i bura

Piše Šibenski.hr
10. veljače 2019. - 09:24

Oblačno je jutros na šibenskom području, a temperatura zraka u 8 sati iznosila je u Šibeniku 9 stupnjeva Celzijevih. Tlak zraka je 1021 hPa, a vlaga 67 posto,

Pretežno oblačno s temperaturom do 13 stupnejva bit će ove nedjelje, no promjena vremena i hladnije vrijeme očekuje nas idućeg tjedna, ali, ako je suditi vremenskoj prognozi, ne zadugo.

Na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije bit će danas još malo toplije, uz najvišu temperaturu od 13 do 16 °C. Bit će djelomice sunčano i poslijepodne vjetrovito uz umjeren i jak južni vjetar i jugo, javlja HRT.

U novom tjednu hladnije, ponovno uz buru, te povremene oborine

Tjedan će u kopnenom području početi s kišom koja će ponegdje prijeći u susnježicu, u višim predjelima i snijeg, te će prema kraju dana biti sve hladnije, uz umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. U nastavku tjedna djelomice sunčano, ali još mjestimice može biti i vrlo slabih oborina. Puhat će povremeno umjeren sjeverni vjetar, a temperatura zraka u manjem padu, osobito jutarnja.

Na Jadranu u ponedjeljak povremeno kiša, često i u obliku pljuskova s grmljavinom, te jak vjetar - jugozapadni i južni u okretanju na buru i sjeverozapadni. Od utorka barem djelomice sunčano te u početku još relativno vjetrovito i hladnije, a u drugoj polovini tjedna ponovno toplije.

 

23. travanj 2024 18:08