StoryEditorOCM
ŽupanijaUpisi u tijeku

Curice i dječaci, mažoret štap vas zove

Piše šibenski.hr
18. rujna 2017. - 18:02


Udruga Vodiške mažoretkinje počela je s upisima novih članova i poziva sve zainteresirane, koji vole ples, zabavu, treniranje, druženje te žele naučiti nešto novo ili osvajati medalje, da im se pridruže na treninzima u Osnovnoj školi Vodice.

Treninzi i upisi su svakog ponedjeljka, srijede i petka u vremenu od 18.30 do 20.30 sati, a upisuju se curice i dječaci od četiri godine kao i stariji.

Članice Udruge svojim plesom uveseljavaju sugrađane i goste Vodica već više od petnaest godina, a sudjeluju na raznim kulturnim, sportskim i humanitarnim manifestacijama u svome gradu kao i na raznim manifestacija u drugim mjestima i gradovima Hrvatske, kao i izvan granica Lijepe naše.

Također, vrlo su uspješne na regionalnim i državnim natjecanjima kao i onima europskog i međunarodnog karaktera. Na treninzima koriste razne rekvizite - mažoret štap, pompone i zastave te gimnastičke trake, kolute i lopte.

Osobita pažnja posvećuje se razgibavanju tijela, koordinaciji pokreta, korekciji ravnih stopala, iskrivljene kralježnice te timskom radu i druženju djece. Udruga je članica Hrvatskog saveza mažoret timova (HUMT) i European Majorette Teams Association (EMTA), te pridruženi član Hrvatskog mažoret saveza (HRSAM).
 

20. travanj 2024 15:21