StoryEditorOCM
ŽupanijaDOBRI LJUDI, UKLJUČITE SE

Crveni križ Vodice organizira božićnu humanitarnu akciju, prikupljaju se donacije za pomoć starijima i nezbrinutoj djeci

Piše Katarina Rudan
10. prosinca 2021. - 17:49

Božić je blagdan darivanja i brige o našim najbližima, ali i vrijeme kada se javlja želja da pomognemo i budemo bliski jedni s drugima. Stoga iz Gradskog društva Crvenog križa Vodice pozivaju sugrađane, ne samo s područja grada Vodica već sve ljude dobre volje, da se odazovu pozivu za doniranje hrane, higijenskih potrepština, dječjih igračaka i slatkiša pod nazivom "Solidarni zajedno za velike i male".

– Kroz prosinac prikupljamo hranu dužeg trajanja i higijenu za većinom starije korisnike socijalnog programa Gradskog društva Crvenog križa Vodice koje ćemo složiti u božićne pakete te im iste podijeliti uoči Božića. Također, prikupljamo i slatkiše, dječju higijenu i igračke poput lopti, društvenih igara za djecu koja su smještena u Dječjem domu Lipik kako bi i oni imali poklon za Božić vjerujući kako svatko od nas umjesto jedne kave može osigurati jednu čokoladu za jedno dijete bez obitelji ili jednu juhu u vrećici za stariju osobu u potrebi. Ovo je prilika da djecu učimo solidarnosti iz svojih primjera – poručili su iz GD Crvenog križa Vodice.

Donacije će se prikupljaju do 19. prosinca u prostorijama Kluba darivatelja krvi Vodice svaki dan od 10 do 15 sati, a od 13. do 19. prosinca donacije se mogu donijeti i u popodnevnim satima od 17 do 19 sati. Donacije se mogu donijeti i u Gradsku knjižnicu Vodice u radnom vremenu knjižnice. Akciji su se, navode u vodičkom Crvenom križu, priključili i Dječji vrtić "Tamaris" te Osnovna škola "Vodice" i Osnovna škola "Čista Velika".

25. travanj 2024 00:32