StoryEditorOCM
ŽupanijaPomoć za više od tisuću osnovaca u Šibeniku i županiji

Crveni križ dijeli ruksake, pernice i bilježnice

22. kolovoza 2019. - 11:22

Roditelji šibenskih osnovnoškolaca, za razliku od dosta gradova u općina i županiji, ni ove godine ne mogu računati na pomoć Grada Šibenika u opremanju njihovih školaraca za početak nove školske godine. To znai da će, nakon što će im besplatne udžbenike osigurati država, radne bilježnice, listiće i drugi potrebni obrazovni materijal morate sami kupiti.

Ipak, nešto više od tisuću osnovnoškolca iz Šibenika i županije moći će računati na pomoć šibenskog Crvenog križa pa će 9. rujna, kada počinje nastava, u školu s novim torbama i školskim priborom koji će im osigurati ova gradska humanitarna organizacija. Riječ je o poklon-paketima u kojima će se naći ergonomski školski ruksak, pernica sa svim priborom te čak dvije bilježnice: jedna A4 i druga A5 formata. Namijenjeni su djeci iz socijalno ugroženih obitelji, a vrijednost paketa iznosi 500 kuna. Novac za to Crveni križ Šibenika dobio je u sklopu projekta Europske unije FEAD – Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama.

I koliko god je svaka pomoć važna i dobrodošla, mnogi roditelji ipak se pitaju jesu li poklon-paketi mogli biti drukčije složeni, pa da se u njima ipak nađu radne bilježnice i listići koje su obvezne i koje sada moraju sami kupovati, dok ruksake mnogi imaju i od prethodne godine.
Voditeljica projekta Višnja Erceg ističe kako je ovo prvi ovakav projekt Crvenog križa te da je rok za prijavu bio vrlo kratak zbog čega nije bila moguća detaljnija i kvalitetnija komunikacija sa školama i, primjerice, vijećima roditelja kako bi se vidjelo koja bi im pomoć bila najbolja.

Prijave do 13 sati

Osim oko 600 djece iz osnovnih škola sa šibenskog područja, poklon-pakete dobit će još petstotinjak učenika iz osnovne škole u Čistoj Velikoj, Tisnom, Murteru, Pirovcu, Skradinu, Primoštenu, Rogoznici, Unešiću i Drnišu.
- Mi računamo s brojkom od 1074 učenika, a to su podaci koje smo dobili iz Grada i Županije. Pravo na naše poklon-pakete imaju djeca čija obitelj prima pomoć Centra za socijalnu skrb, to jest koja prima zajamčenu minimalnu naknadu te dijete čiji roditelji primaju dječji doplatak. Potvrde da ispunjavaju te kriterije ili jedan od njih, mnogi roditelji već su dostavili školama zbog prava na besplatnu marendu, pa ih ponovno ne moraju donositi, ali oni koji to nisu napravili, potvrdu da primaju socijalnu pomoć ili dječji doplatak mogu donijeti nama u Crveni križ u uredu u prizemlju.

Zadnji je rok četvrtak, 22. kolovoza od 8 do 13 sati. Naime, tog dana do kraja radnog vremena moramo poslati sve narudžbe kako bi poklon-paketi mogli biti isporučeni do kraja mjeseca i kako bismo ih na vrijeme mogli distribuirati po školama. Učenici će u svojim školama pakete školskih potrepština dobiti uoči početka nastavne godine, a točne informacije o vremenu preuzimanja, odnosno podjeli paketa bit će objavljene na web- stranicama osnovnih škola - kazala je Erceg.


--- lead
Računa se s brojkom od 1074 učenika. Pravo na poklon-pakete imaju djeca čija obitelj prima pomoć Centra za socijalnu skrb, tj. koja prima zajamčenu minimalnu naknadu te dijete čiji roditelji primaju dječji doplatak

24. travanj 2024 02:38