StoryEditorOCM
Županijadobri duh grada

Cijeli Drniš na nogama: napokon stigla odluka ministra Beroša, omiljena liječnica nastavlja raditi - za sada samo do kraja godine!

Piše Branimir Periša
15. prosinca 2020. - 19:30

Dr. Omerka Mikulandra, dobri (liječnički) duh Drnišana, nastavlja raditi u svojoj ordinaciji, potvrdio je rješenjem ministar Vili Beroš, a nama i sama omiljena doktorica za čiji se ostanak u službi ovih dana u Drnišu potpisivala peticija, budući da su joj županijske zdravstvene vlasti i matični, drniški Dom zdravlja namijenili – mirovinu.

O tome su opsežno pisala izdanja Slobodne Dalmacije, no strci i prijeporima podignutima oko dr. Mikulandra presudio je ministar, a na njegovo rješenje nema žalbe. Onaj koga smeta, jedino može otvoriti upravni spor pred Trgovačkim sudom. Da je pitati Drnišane, ni Đelo Hadžiselimović za njih ne bi odabrao bolje od Vilija!

- Da, ostajem i dalje, do kraja  godine, a za daljnji nastavak rada moram tražiti preoblikovanje ordinacije od Ministarstva zdravstva. Nadam se da ću ostati  ista, ali preoblikovana! - nasmijala se dr. Mikulandra misleći na preustroj dosadašnjih zakupaca ili koncesionara ordinacija obiteljske medicine. Točnije, nada se da će službu nakon Nove godine nastaviti i daje skrbeći za svoje pacijente.

- Ista osoba, isti pacijentii, isti pečat, isti posao... osim što se najam sada plaća Domu zdravlja  - dodala je  zadovoljna raspletom događaja u vezi s njenim daljnjim ostankom u mjesnoj ordinaciji, pa makar i do kraja godine. Ministrovo pravično rješenje, unijelo joj je novi elan. 

- Kada se narod toliko zauzeo za mene proteklih dana, rekla sam sebi samoj da ću se onda za svoje Drnišane boriti ne riječima, nego duhom i voljom da im dalje budem na pomoći - kaže liječnica.

Dr. Mikulandra ima 67. godina i prije dvije godine bio joj je, unatoč dobi za odlazak u redovitu mirovinu, odobren daljnji rad iz istih razloga o kojima je svježe odlučio Vili Beroš. Međutim, nedavno joj je trebala isteći liječnička licencija, a ona je na vrijeme, u zakonskom roku zatražila od Liječničke komore produljenje i sada joj je dopusnica za rad obnovljena.

- Pa vidite i sami da sam dobroga zdravlja, dočim mogu dobro govoriti preko ove njemačke maske! -rekla je za kraj drniška liječnica 'u postupku preoblikovanja'. Bez brige, ista je to osoba, a i nakon ove doktoričine završne besjede postaje jasnije zašto je Drnišani toliko vole.

25. travanj 2024 06:21