StoryEditorOCM
Županijaministar u obilasku

Butković u Rogoznici otvorio rivu vrijednu 24 milijuna kuna pa obećao: Financirat ćemo treću fazu uređenja obale i most!

Piše Vedrana Stočić
11. svibnja 2021. - 16:59

Dovršetak druge faze rogozničke rive obišao je otvorio ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković. Dužine dionice je 222 metra, radovi su se odvijali u dvije faze, vrijednost radova je 24 miljuna kuna, a financirani su novcem općinskog proračuna.

Za urediti ostala je još treću fazu u dužni od 150 metara  i rogoznički most dug 350 metara, novac za te investicije osigurat će Ministrastvo mora, prometa i infrastrukture- obećao je ministr Oleg Butković.

- Mi imamo novaca za takve investiciuje, za obnovu i rekonstrukciju lučke infrastrukture na raspolaganju nam je milijardu i 200 milijuna kuna i to iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, te kroz višegodišnji financijski okvir do 2027. godine. Novaca ima samo nam trebaju kvalitetni projekti - rekao ministar Butković.

Na Općini Rogoznica je da što prije izradi glavnu projektnu dokumentaciju za treću fazu rive i most, investicije će biti financirane 80 posto iz fondova Eu i 20 posto iz Ministarstva mora, prometa i infrasrukture.

Rekonstrukcija i uređenje rogozničke rive započelo je prije pet godina uređenjem glavnog trga, a vrijednost tih radova bila je desetak milijuna kuna. Manji dio rive od 55 metara uređen je prije tri godine i u te radove uloženo je 3,5 milijuna proračunskih kuna. Ova druga faza koju je ministar Butković otvorio po obimu radova i utrošenim milijunima bila je najzahtjevnija. Nasipalo se more i izvlačila se obalna linije čak osam metara, podignit je i obalni zid, a obnovljen je cijeli profil od pročelja kuća do obalnog zida. Općina Rogoznica do sada u projekt riva uložila gotovo 40 milijuna proračunskih kuna.

25. travanj 2024 03:46