StoryEditorOCM
ŽupanijaReagiranje

Bračni par Skorin-Kapov: ‘Nismo tvrdili da je Iris Ukić Kotarac primala dvije plaće, to je laž!‘

Piše Davorka Blažević
13. ožujka 2022. - 18:45

Nakon što je Iris Ukić Kotaracdala veliki intervju za Šibenski, stigla je reakcija bračnog para Skorin Kapov koji su se osvrnuli na dio razgovora u kojem ih spominje zamjenica šibensko-kninskog župana.

Njihovo reagiranje prenosimo u cijelosti:

"Ovim dopisom Vam šaljemo komentar povodom objave Vašeg članka u Šibenskom listu od 26.2.2022. pod naslovom “Narušeno mi je zdravlje, razmišljala sam o ostavci...": "Iris Ukić Kotarac progovorila o raskolu među vladajućima u županiji" te se nadamo da možete objaviti naš demanti/komentar.

Naime, u članku Ukić Kotarac za nas izjavljuje “optužili su me za primanje "dvostruke plaće" sve vezano uz moj rad u Općini Primošten…”. To je potpuno netočna tvrdnja i stoga kaznena kleveta. Mi nikad nismo tvrdili da je primala dvije plaće nego smo naveli nedvojben dokaz da je od 2014. do 2019. Ukić Kotarac bila zaposlena na dva radna mjesta, listana s punim radnim vremenima, te naveli koeficijente plaća za te pozicije, kako je bilo listano na službenoj stranici Općine Primošten.
Nadalje, napominjemo da je funkcija dugogodišnjeg privremenog pročelnika JUO nezakonita po čl. 28. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Interesantno je navesti da nakon intervencije upravne inspekcije, kad Ukić Kotarac prestaje biti zaposlena na dva radna mjesta te ostaje samo pročelnica JUO, na prijedlog načelnika Stipe Petrine, Općinsko vijeće Općine Primošten, na 17. sjednici, održanoj dana 10. lipnja 2019. godine, donosi: ODLUKU o ustrojstvu i djelokrugu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Primošten (objavljenu u Službenom vjesniku 6/19 od 14. 6.2019.g) u kojoj članak 16. propisuje:

“Koeficijente za obračun plaće službenika određuje odlukom Općinsko vijeće Općine Primošten na prijedlog općinskog načelnika. Koeficijenti za obračun plaće službenika određuju se unutar raspona koeficijenata od 1,00 do 3,00.”
Dakle, dok je po prijašnjoj Odluci o koeficijentima za obračun plaća službenika JUO Općine Primošten raspon bio od 1,00 do 1,80 prema prijedlogu načelnika Petrine, u lipnju 2019. raspon je narastao do 3,00. U knjizi se pitamo ima li to veze sa obustavom dvostrukog zaposlenja za Ukić Kotarac?

Na kraju, Ukić Kotarac u odgovoru na zadnje pitanje u Vašem članku, vezano za našu knjigu Balada o nenadležnosti piše “Neki ljudi su mi savjetovali da idem u spor”, pa za nas dodaje “Za razliku od njih nemam vremena za gubljenje jer nisam dokona i željna pažnje i osvete na osobnoj razini.”

Gospođi Ukić Kotarac bi trebalo biti jasno da mi nismo dokoni i da zaista nemamo vremena za gubljenje, uz poslove redovitih sveučilišnih profesora i administrativnih poslova na svojim fakultetima. Mi nismo željni “pažnje i osvete na osobnoj razini”, već knjigu, kao i sve ostale dopise, pišemo isključivo kao obranu od beskrupuloznog, koruptivnog, sramotnog djelovanja ustrojstvenih jedinica Općine Primošten vezano za obezvrjeđivanje našeg posjeda, beskrupuloznog pokušaja uzurpacije našeg posjeda, te nanošenje znatne i materijalne i nematerijalne štete. Nitko sretniji od nas da se to konačno pravedno završi, pa da se možemo nesmetano baviti svojim kreativnim djelovanjem.

Na koncu, bez obzira na sve, žao nam je čuti da gđa Ukić Kotarac ima zdravstvenih problema i želimo joj što skoriji oporavak", napisali su Jadranka i Darko Skorin-Kapov.

26. travanj 2024 01:10