StoryEditorOCM
ŽupanijaBorba do posljednjeg daha

Jelić: Vjerujem kako će Šupini i Ledenkovi birači glasati za mene. Pauk: Nismo se nadali ovako maloj razlici u prvom krugu

Piše Šibenski.hr
16. svibnja 2021. - 23:53

Nakon što su prebrojani svi glasački listići, u drugi krug kao kandidati za šibensko-kninskog župana idu aktualni HDZ-ov župan Goran Pauk te kandidat grupe birača, dosadašnji gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Prema konačnim rezultatima, Jelić je osvojio 36,52 posto glasova, dok ih Pauk ima 36,10. Iza sebe su uvjerljivo ostavilo SDP-ovca Joška Šupu te kandidata kandidata Mosta, DP-a i Loze Ivicu Ledenka.

Za dva tjedna borit će se za foterlju župana, a kako stvari stoje, biti će to borba do posljednjeg daha! 

Pomalo neočekivani pobjednik prvog kruga na izborima za šibensko-kninskog župana Marko Jelić je rekao:

- Vjerujem kako će se glasači Joška Šupe i Ivice Ledenka u drugom krugu odlučiti za mene, budući da sam im svjetonazorski, ali i konkretno bliži. Međutim, konačna odluka je na njima, svatko ima pravo izbora. No, treba znati da će oni u drugom krugu donositi odluke koje se tiču budućnosti naše županije- istaknuo je aktualni kninski gradonačelnik.

Goran Pauk koji je već tri puta pobjeđivao na izborima za župana imat će težak zadatak u drugom krugu:

- Mi smo očekivali da ćemo ući u drugi krug. No, treba biti iskren i kazati da nismo očekivali ovako malu razliku u prvom krugu. Pred nama je novo poluvrijeme, puni smo optimizma i vjerujemo u pobjedu- zaključio je sadašnji šibensko-kninski župan.

25. travanj 2024 18:54