StoryEditorOCM
ŽupanijaKršio epidemiološke mjere

Blažević ne misli sam podnijeti ostavku, čekat će odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite

Piše šibenski.hr
19. siječnja 2021. - 11:43

Nikola Blažević, šibensko-kninski dožupan i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, potvrdio nam je kako neće sam podnijeti ostavku na tu funkciju nakon što je objavljeno kako je evidentno kršio epidemiološke mjere.

Naime, na objavljenim fotografijama jasno se vidi kako je Blažević bio na večeri s najmanje sedam osoba koji su iz više od dva kućanstva.

Blažević je demantirao kako je večera bila organizirana u restoranu kninskog hotela 'Ivan' koji je trenutačno zatvoren. Prema njegovim riječima, radilo se o privatnom druženju kojeg je organzirao njegov rođak, inače otac hrvatske rukometne reprezentativke Valentine Blažević. Njezin prezimenjak koji je uhvaćen u grijehu kazao je kako su se sastali da proslave njezinu broncu.

Dakle, ne radi se o stranačkom skupu, iako se na fotografijama vidi da su na večeri bili neki istaknuti lokalni HDZ-ovci poput Željka Šimunca, Jure Zečevića ili Josipa Odaka.

Sve u svemu, Blažević je priznao kako se ogriješio o epidemiološke mjere. Međutim, ne pada mu na pamet dati ostavku, već će čekati odluku 'više instance'. A ona je Nacionalni stožer civilne zaštite.

U 'slučaju Blažević' ništa ne misli poduzimati ni njegov šef- šibensko-kninski župan Goran Pauk:

- Ja sam u ovom slučaju nenadležan. Niti sam Blaževića postavljao, niti ću ga smjenjivati. Uostalom, po zakonu to radi Nacionalni stožer- poručio je Pauk.

15. travanj 2024 20:40