StoryEditorOCM
ŽupanijaN. Dujić na presici

Blateći me kao čovjeka i političara, Petrina je iskomprimitirao i ozbiljni projekt Krka Resort Damira Čogelje

Piše i snimio: Branimir Periša
16. rujna 2020. - 13:49

-Korupcija i kriminal! – to su jedine dvije riječi koje se bez ikakvih dokaza tijekom Aktualnog sata godinama potežu na sjednicama Županijske skupštine protiv dužnosnika Županije da bi ih neargumentirano oblatilo. Tako je u svojoj uobičajenoj maniri vijećnik Stipe Petrina mašući nekakvim anonimnim pismom iznio niz teških objeda na moj račun na sjednici u utorak, optužujući me za sudjelovanje u prenamjeni više od 23 tisuće četvornih metara poljoprivrednog u građevinsko zemljište na Lozovcu da bi se pogodovalo navodnom kupcu Davoru Gulinu, lozovačkom ugostitelju – kazao je na konferenciji za novinare Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine i prvi čovjek HDZ-a ŠKŽ istakavši da odbacuje sve neistine koje je Stipe Petrina izrekao.

To je među ostalim dokumentirao izvodima iz katastra i zemljišnika, te izjavom stvarnog vlasnika zemljišta inž. građ. Damira Čogelje iz Šibenika koji ga je na natječaju Ministarstva državne imovine kupio lani. Čogelja je i zakoniti vlasnik projekta Krka Resort, koji namjerava provesti na tom zemljištu u Lozovcu, o čemu Dujić, kako je izjavio, prije sjednice županijske skupštine u utorak nije imao nikakvih saznanja.
Dujić je kako navodi, odmah nakon sjednice od mjerodavnih tijela saznao sve relevantne podatke te ih odlučio iznijeti u interesu javnosti i radi zaštite projekta 'Krka Resort d.o.o. Šibenik' i Damira Čogelje.
Pisac anonimnog pisma i Petrina koji je to prenio, promašili su doslovce sve: zemljišna čestica nikad nije bila poljoprivredno, nego šumsko zemljište koje se od 2003. godine nalazi se u građevinskoj zoni Grada Šibenika. I to na temelju dopuna Zakona o šumama prema kojima se šumska područja izdvajaju iz šumskog gospodarskog pojasa ukoliko ih lokalne samouprave prostornim planom uključe u građevinske zone. K tome i suprotno tvrdnjama Stipe Petrine, zemljište nije bilo u vlasništvu Hrvatskih šuma, nego u državnom i sve je to svakome lako provjeriti – s nekoliko klikova na zemljišnim internetskim bazama podataka, ili pak u Službenim vjesnicima ŠKŽ 03/03, 11/07, te Službenom glasniku Grada Šibenika 5/12, 9/13 i 8/15, kako u svome očitovanju navodi Damir Čogelja.

Stoga je Dujić prenio Čogeljinu zamolbu novinarima da se za sve podatke o Resortu Krka ubuduće obrate njemu.
Čogelja je, nastavlja Dujić, svoj projekt prezentirao šibenskoj gradskoj upravi prošlog tjedna i nakon toga netko je u svojoj bujnoj mašti inscenirao sve što je Petrina izrekao. Ne samo o meni, nego su u blaćenju ispod svake uljuđene razine bili izloženi i još neki ugledni i radišni ljudi koji s time nisu ni u kakvoj vezi. Jednako kao što ni ja, a ni politika Županije nemamo nikakvog doticaja ni sa čim što je izrekao Stipe Petrina, kazao je Dujić.
Sve to mogao je provjeriti i Stipe Petrina da je htio, no njemu je izgleda, bio cilj jedino da me oblati kao čovjeka i političara, pretpostavlja Dujić i nastavlja da u nedostatku konstruktivnih prijedloga Petrina stvara slične situacije misleći da će stvoriti odbojnost javnosti prema aktualnoj županijskoj vlasti. Međutim, to kompromitira ozbiljne projekte poput ovoga Damira Čogelje, koji predviđa razvoj i zapošljavanje. Ako se tako odnosimo prema svim projektima, to nije dobro, a bili smo svjedocima da se ne biraju riječi ni sredstva, zaključio je Dujić.

08. svibanj 2024 04:46