StoryEditorOCM
Županijaradost druženja

Bili smo na uskršnjem doručku u Rogoznici: nakon dvije pandemijske godine mještani uživali u delicijama, pridružili su im se i Ukrajinci

Piše Vedrana Stočić
17. travnja 2022. - 16:01

Nakon dvije pandemijske godine ponovno su na rogozničkoj rivi razvučeni stolovi prepuni blagdanskih delicija, a oko nih okupilo se više stotina ljudi.

Među domaćim svijetom i brojnim turistima ove godine bilo je i 56 ukrajinskih izbjeglica. Bile su dvije otuđene pandemijske godine kada je ljepota  susreta i slavlja najvećeg kršćanskog blagdana bila onemogućena, zato je radost druženja, istaknuto je, ove godine još veća.

- Ovo je ujedno i službeno otvaranje ovogodišnje turističke sezone, koja će prema najavama biti i te kako uspješna - rekla je između ostalog u svom kratkom pozdravnom govoru i čestitki okupljenima nova rogoznička načelnica Anita Živković.

Kroz kratki program i predstavljanje brojnih sponzora vodila je predsjednica Općinskog vijeća i bivša načelnica Sandra Jakelić koja je istaknula da u pripremanju rogozničkog uskrsnog doručka svoj doprinos daju i dugogodišnji rogoznički gosti. Već tradicionalno pokrovitelj ove raskošne blagdanske manifestacije je Općine Rogoznica, a organizatori su Turistička zajednica i Udruženje obrtnika Šibenik na čijem čelu je poznati rogoznički ugostitelj Ante Radić koji se zahvalio svojim kolegama ugostiteljima, pekarima slastičarima na remek djelima ponuđenim na pladnjevima u obilnim količinama.

- I ovaj doručak je dokaz kako je Rogoznica izuzetna gastronomska destinacija - istaknuo je Radić.

Rogoznički župnik don Filip Rodić blagoslovio je jelo, a nastupila je rogoznička muška klapa "Kopara“. Posebni ugođaj na rogozničkoj rivi dali su stari limeni ljepotani među kojima su muzejski primjerci, auti stari sto godina. Došli su iz  gotovo iz svih OLD Timer kluba u Hrvatskoj, a nekoliko njih čak iz susjedne Slovenije. Organizatori ove već tradicionalne uskrsna atrakcije su Josip Radić, glavni urednik časopisa OLDTIMER club, rogoznička Turistička zajednica i Marina Frapa.

image
Ivana Stočić
image
Ivana Stočić
25. travanj 2024 05:41