StoryEditor
ŽupanijaNemili događaj

Murterin (22) probio karantenu: Kroz šumu pobjegao policiji i Civilnoj zaštiti kako bi poslao paket iz tišnjanske pošte

Piše Krešimir Gulin
30. ožujka 2020. - 16:32
ilustracija/Niksa Stipanicev/Cropix

O kršenjima samoizolacije u vrijeme otkako koronavirus hara našim područjem smo se naslušali i nagledali. Međutim, tijekom ponedjeljka smo svjedočili prvom probijanju karantene i to na području Općine Murter- Kornati.

Kako nam je kazao Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno pod čiju ingerenciju spada Betina, koja je u karanteni, jedan je mještanin Murtera rođen 1998. godine uspio probiti policijsku blokadu kod autokampa Lovišća.

I to iz vrlo prozaičnog razloga- taj je Murterin poželio poslati paket iz tišnjanske pošte!?

Klarina smo pitali kako je uspio probiti blokadu?

- Ha, riječ je o mještaninu koji dobro poznaje područje i pobjegao je kroz šumu. Na tom dijelu ima jedan stari put do kojeg je došao automobilom i poslije pješke kroz šumu do Tisnog. Međutim, sada na tom području postavljamo dodatne blokade kako se takvi slučajevi ne bi ponavljali- priča Klarin.

Riječ je o najblaže rečeno- neodgovornom ponašanju zbog kojeg je u ponedjeljak zatvorena jedina pošta na cijelom Murteru:

. Tako je, morali smo promptno reagirati i obavijestiti epidemiološku službu. Poštu smo odmah zatvorili i obavili dezinfekciju tijekom onog dijela dana u kojem pošta ionako ne radi. Nadam se kako će pošta otvoriti svoja vrata u utorak ujutro. Ona je praktički vitalna za funkcioniranje mjesta, jer je u Tisnom zatvorena i FINA. Apeliram da za ovakvo ponašanje nema nikakvog razloga. Jer, tridesetak ljudi iz Civilne zaštite Murtera i Tisnog brine da osnovne funkcije mještana Murtera i Betine budu zadovoljene. To se prvenstveno odnosi na opskrbu hranom i lijekovima. Uostalom, svatko tko ima poterbu za poštanskim uslugama može donijeti paket, pisma ili pošiljke do kontrolnog punka i potom će ga pripadnici Civilne zaštite preuzeti i sve obaviti u tišnjanskoj pošti- pojašnjava Klarin.

Prema njegovim riječima muškarac koji je prekršio karantenu predan je policiji i nalazi se na obradi.

Kako je kazala Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske riječ je o 22- godišnjaku kojem nisu bile izrečene mjere samoizolacije. Kosor kaže kako je mladić vraćen u Murter, a pošiljka mu je stopirana.

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije u ponedjeljak nisu zabilježeni novooboljeli do COVIDA 19.

Tišnjanski načelnik nam je kazao kako su u ponedjeljak dva uzorka s Murtera poslana na testiranje i njihovi rezultati trebali bi biti poznati u utorak.

Izdvojeno

20. listopad 2020 18:51