StoryEditorOCM
Županija‘utisno‘

Ante Cukrov Desto (HDZ) novi je gradonačelnik Vodica. Za stotinjak glasova pobijedio nezavisnu Sanju Radin Mačukat

Piše Katarina Rudan
30. svibnja 2021. - 21:05

I prije objave DIP-a prvih neslužbenih rezultata drugog kruga izbora za gradonačelnika Vodica, u stožeru vodičkog HDZ-a se slavi. Ante Cukrov Desto novi je gradonačelnik Vodica, a do zadnjeg trena sve je bilo „utisno“. Dobio je, kaže oko 160 glasova birača više od protukandidatkinje.
- Znali smo u startu da će se voditi tijesna borba. Važno je da smo pobijedili i sve skupa pozivam na suradnju te se zahvaljujem svima koji su danas svoj glas dali meni. Na neki način zahvaljujem se i oporbi, jer je sve prošlo u jednom duhu tolerancije i u istom tom duhu tolerancije nadam se da ćemo zajedno nastaviti dalje za razvoj naših Vodica i vodičkog kraja – rekao nam je Cukrov.
Neovisno što HDZ-e nema većinu u Gradskom vijeću, Cukrov vjeruje da će biti jedinstveni kad se radi o donošenju važnih odluka i realizaciju velikih projekata za Vodice.

- Izborne rezultate ujedinjene oporbe u Vijeću ću uvažavati, a nadam se da će i oni uvažavati moje – zaključio je Cukrov.

Nezavisna Sanja Radin Mačukat nam je rekla:

- Bez obzira što je danas bio festival demokracije na najvišoj razini i bez obzira što smo izgubili za minornih stotinjak glasova, sretni smo i ponosni, a ja osobno kao nezavisna kandidatkinja, strašno sam ponosna što smo bez podrške državne vrhuške i bilo kojeg ministra, osvojili toliko veliki broj glasova birača u gradu Vodicama. To je jedno, a drugo što želim istaknuti je da žalim što nije bilo tih stotinjak glasova koji bi prevagnuli za promjene za koje je vrijeme konačno sazrelo, poput županije koja je dobila nezavisnog župana Marka Jelića. Zato mi je žao što su ljudi odlučili da ne žele promjene, iako imamo većinu u Gradskom vijeću, a o tome će vjerojatno imati prilike suditi anemičnih narednih četiri godine. Hvala svima koji su glasali za nas i čestitam još uvijek neslužbenom pobjedniku ovih izbora – izjavila nam je Radin Mačukat.

image
Sanja Radin Mačukat
Facebook
26. travanj 2024 18:05