StoryEditorOCM
ŽupanijaGOVOREĆI OTVORENO

Ako je Petrina mislio da je u ratu s HDZ-om, u krivu je... Ušao je u ring s iznimno moćnim članom Hvidre

10. prosinca 2021. - 15:30

Ako je nova vlast u županiji i šibenskim ljekarnama mislila kako je sada - kada su smijenili Sanju Čatlak s mjesta ravnateljice i dali joj otkaz zbog navodnog tramaka s kupnjom prostora za novu ljekarnu u Crnici, koji je, opet navodno, preplaćen nekoliko puta, a nikad priveden svrsi - toj priči kraj, prevarila se.

Ivana Šimat, vijećnica s Nezavisne liste Stipe Petrine u Županijskoj skupštini, koju je sada već bivša ravnateljica Sanja Čatlak prozivala zbog okolnosti da je unatoč tome što je vlasnica privatne ljekarne postala članica Upravnog vijeća, čak je zaprijetila i njoj, ali i svima drugima, kako će svako buduće potezanje njezina imena u medijima i dovođenje u pitanje njezina morala rezultirati tužbom. Jer, ne samo da nije u "sukobu interesa", za što ju je Čatlakovica prozivala, nego nikad u životu nije dobila ni prekršajnu prijavu - kazala je mlada magistra farmacije.

Potpuno novi lik

No, umjesto očekivanog muka, u ovu se priču posve nenadano ubacio potpuno novi lik - Josip Periša. Koji joj je preko svog Fejs profila poručio: "Poštovana, nisi dobila prekršajnu prijavu, ali si vlasnik kaznene prijave, cisto da javnost ne sluša tvoje lazi, objasni gradjanima Betine tko im izdaje ljekove dok si ti za vrijeme radnog vremena po opcinskim vijecima, županijskoj skupštini i na uv.ljekarni, znam nije zgodno kad vrag pokuca na vrata, tako će proći i tvoj mentor Stipe Petrina sa vilom (farmom) za stoku ili nasade kojih nema u tragovima, a budite sigurni da će i pickoliki župan biti vl.kaznene prijave, jer budite sigurni da nismo ispalili niti 5%municije... dobro ste sve osmislili i privarili građane ali stara poslovica tko se čega laća da od toga i gine...", napisao je Periša.

Ako se netko pita tko je Josip Periša, zašto im to ime zvuči poznato i odakle sad on tu, onda valja podsjetiti kako je riječ o iznimnno moćnom i utjecajnom "članu Glavnog odbora" Hvidre. I bivšem nevjenčanom suprugu Sanje Čatlak, s kojom ima dvoje djece. A ovakav nedvosmislen i demonstrativan ulazak Periše u politički ring za Stipu Petrinu - kojeg je targetirao kao "mentora" - znači da su dobili protivnika koji nije za podcjenjivanje.

Naročito kad mu netko stane na žulj. Što ovdje očito jest slučaj. Jer, smjena - hajde, O.K., to se još može, svaka vlast dovodi svoje - ali, otkaz, bacanje na ulicu, majku dvoje djece, e to je već nešto drugo. Lako je bilo ratovati s HDZ-om, ženama i dječurlijom. Da vas sad vidimo s nekim koga se i HDZ boji!

Jer, ako mislite da se Ante Kulušić na vlasti održao tako što je Jadranki Kosor kupio postole u Kalelargi, u krivu ste. To je samo zgodna priča za javnost. Održao ga je zapravo Josip Periša koji ga je spojio s - tada - novom šeficom HDZ-a, koju je poznavao i bio s njom dobar još dok je ova bila ministrica hrvatskih branitelja, a on zamjenik šefa Hvidre. Kula mu to nikad nije zaboravio, a to dijelom objašnjava i zašto se i kako Sanja Čatlak prebacivala od jednog do drugog i trećeg direktorskog mjesta, od HZMO-a, preko "Čistoće", do Ljekarni Šibenik. No, nije Periša bio dobar samo s Kulom i HDZ-ovcima, nego i s drugima - njegova je tvrtka "Ante i Jana", koju je držao zajedno sa Sanjom Čatlak i u kojoj je bila i direktorica, bila u kombinaciji za dobivanje koncesije na tvrđavu Barone, u vrijeme kada je Franko Vidović bio faktor, odnosno dogradonačelnik u gradu Šibeniku.

Posrednik između branitelja

A Periša se bavio ugostiteljstvom, kafićima i restoranima, koje je povoljno iznajmljivao, uređivao i davao u podnajam.
Iz toga nije teško zaključiti tko je mogao biti posrednik između branitelja u Savskoj i Zorana Milanovića, kada se ovaj onomad sastajao sa "šatorašima", a u čemu je baš Franko Vidović imao glavnu ulogu. Koja ga je i promovirala od prilično nepoznatog zastupnika iz Šibenika do nacionalno prepoznatljivog kandidata za ministra branitelja, a potom i predsjednika Saborskog odbora za obranu.

Josip Periša, dakle, može doći do bilo koga i bilo kada, ima petlje i nije ga lako preplašiti, raspolaže s mali milijun informacija, a u međuvremenu je i zaradio koju kunu, što znači da materijalno ne ovisi ni o kome. Kad smo već kod narodnih poslovica, moglo bi se kazati da je netko tjerao lisicu, a istjerao vuka. Ili probudio lava koji više ne spava. Čut će se ubrzo!

16. travanj 2024 14:34