StoryEditor
ŽupanijaUpozorenje

Ako 'krstite' vino- ne vozite! Policija će za Martinje svim raspoloživim snagama kontrolirati promet

Piše šibenski.hr
7. studenog 2019. - 12:41

Povodom proslave narodnog običaja krštenja mošta Martinja, koji će se obilježavati tijekom cijelog razdoblja od petka, 8. studenoga, do utorka, 12. studenoga, policija očekuje povećan broj sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića.

- S obzirom na to, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, odnosno povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, policija u cjelini, kao i na našem području će, sukladno dosadašnjim iskustvima u tom vremenu poduzimati pojačane mjere preventivno represivnih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, posebice u noćnim i ranim jutarnjim satima na samo Martinje, te u dane prije i poslije Martinja, odnosno s petka na subotu, sa subote na nedjelju, s nedjelje na ponedjeljak i s ponedjeljka na utorak.

U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju- kazala je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko- kninske.

Iz šibenske policije su napomenuli kako su tijekom Martinja prošle godine kroz kontrolu 302 vozača, zatekli njih 27 da voze pod utjecajem alkohola i njih šet da pod utjecajem droga upravljaju vozilima. Tom prilikom je zabilježena najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,59 g/kg.

- Osim toga, alkoholizirani vozači su na našem području u proteklih deset mjeseci skrivili 32 prometne nesreće od kojih dvije s poginulim i 30 s ozlijeđenim osobama, od kojih pet takvih prometnih nesreća su skrivili alkoholizirani mladi vozači- zaključila je Kosor.

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 06:54