StoryEditorOCM
Županijastrašno

A što reći na ovaj ekocid? Bacio glavu od goveda s iznutricama u Čikolu, nedaleko Meštrovićeva mauzoleja

Piše M. Dr.
16. travnja 2023. - 17:05

Ljudskoj gluposti ne treba se čuditi. 

Koliko god da se ljude educiralo, pisalo o ekologiji i savjetovalo da bacanjem otpadaka uništavaju sami sebe i dalje se pojavljuju  neodgovorne osobe kojima nije do ničega stalo.

Zastrašujući prizori nepropisnog odlaganja životinjskog otpada postali su svakodnevica u općini Ružić u Šibensko-kninskoj županiji.

Tijela životinja bez glave ili udova najčešće bacaju mesari, kožari, ali i neodgovorni pojedinci.

Šume, kanali i rijeke vjerojatno su im jednostavnija opcija, nego primjerice potražiti broj ovlaštene firme za klaonički otpad.

Ivan Cigić iz Otavica na Facebooku napisao je što se događa svega sto metara od Meštrovićevog mauzoleja.

- 100 metara od Meštrovićeva mauzoleja (općina Ružić), u Čikolu bačena glava od goveda (vjerovatno krave), noge, iznutrice, koža i ostali neprepoznatljivi "dijelovi" krupne životinje.

- ovakvi slučajevi su učestali zadnjih godina na istoj lokaciji

Pita se Ivan i kako i na koji način stati na kraj ovakvim osobama koji ovako nešto svako malo bacaju s mosta u čuvenu rijeku Čikolu, nedaleko od spomenika nulte kategorije, kojeg svakodnevno posjete deseci/stotine turista.

- Ovakvim krkanima kad imaju ovakvo šta baciti preporučam Agroproteinka d.d. ovlaštenu firmu za klaonički otpad, posluju po cijeloj Hrvatskoj, na poziv dolaze na kućnu adresu i ne trebaju se kriti po okriljem noći i ovdje bacati - napisao je na Facebooku.

26. travanj 2024 10:54