StoryEditorOCM
ŠibenikZAVRŠETAK RADOVA NA PROMETNICI BOGATIĆI – PROMINA

Župan Pauk: 'Ova cesta od tri milijuna kuna od velikog je značaja za razvoj turizma'

11. travnja 2017. - 20:01

Župan Goran Pauk u utorak je u pratnji gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje i načelnika Općine Promina Tihomira Budanka obišao završetak radova na cesti Bogatići-Promina.
'Radi se o novoj cesti dužine 4,1 kilometar koja povezuje Bogatiće Miljevačke i Bogatiće Prominske. Projekt je težak nešto više od 3 milijuna kuna i na njemu se radilo kroz protekle dvije godine. Izgradnja ove ceste od velikog je značaja za razvoj turizma na ovom području.' - rekao je župan Goran Pauk.
Gradonačelnik Grada Drniša Josip Begonja zahvalio se Šibensko-kninskoj županiji i Županijskoj upravi za ceste te istaknuo kako će ova nova cesta u simbiozi sa već izgrađenim pješačkim i biciklističkim stazama, koje su također izgrađene u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom, doprinijeti razvoju ruralnog turizma na području Drniša. 'Ova cesta puno znači i za nas i za Nacionalni park Krka jer se prije izgradnje ovim područjem nije moglo nesmetano prometovati kroz područje Nacionalnog parka radi većeg dijela makadamskog puta zbog čega se trebalo prometovati obilazno preko Drniša' - istakao je načelnik Općine Promina Tihomir Budanko.
Ravnatelj Županijske uprave za ceste Ante Parat istaknuo je kako i za preostali dio ceste od 5,4 km već postoji izrađena kompletna tehnička dokumentacija, spremne su i dozvole za gradnju, a trenutno se radi na otkupu zemljišta. 'Rradovi bi se trebali nastaviti na jesen ili početkom iduće godine' zaključio je Parat.
Radove je u cijelosti financirala Županijska uprava za ceste, širina kolnika obnovljene ceste je 5 m sa bankinama širine jedan metar, sa kompletno uređenom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom te sa uređenim sustavom odvodnje oborinskih voda.

09. svibanj 2024 19:11