StoryEditor
ŠibenikGradonačelnik u inspekciji

Željko Burić: Stanje na plaži Banj je izvrsno osim jedne kronične boljke; Redari će patrolirati od Banja do gata Vrulje sve do 22 sata (FOTO)

Piše Šibenski.hr
30. svibnja 2018. - 15:17

Šibenčane i njihove goste za Tijelovo i, mnogima produženi vikend, dočekuje uređena i za prihvat kupača spremna jedina plaža u gradu - plaža Banj. Užurbano se zadnjih par dana radilo na njezinu "šminkanju" u što se u srijedu uvjerio i sam gradonačelnik Željko Burić, koji je sa suradnicima obišao Banj.

Ona je – kako se to stručno kaže - dohranjena novim kubicima pijeska, postavljeni su paravani za presvlačenje, uređen okoliš, radnici Cesta Šibenik pripremaju teren za asfaltiranje prometnice koja povezuje plažu Banj i šetnicu Pekovac, a od 1. lipnja u funkciji će biti i tuševi na Banju.

- Gradska uprava ima jedan poseban stav prema gradskoj plaži Banj jer je ona zaista izuzetna i zbog svog izgleda, ali i zbog pogleda koji se s nje pruža na stari Šibenik. Zadovoljan sam viđenim. Stanje na plaži je izvrsno osim jedne kronične boljke, a to je famozni "deking", odnosno podna obloga na glavnoj stazi koja vodi do plaže. Nakon nekoliko godina iskustva, definitivno se pokazalo da to nije bilo dobro rješenje. Jednostavno, za ovakav tip objekta takav materijal nije dobar. Oštećenja su vrlo česta, ima i devastacije, a neovisno o znaku zabrane voze se bicikli i mopedi, što također uzrokuje oštećenja. S projektantom ćemo razgovarat o alternativnom rješenju, rekao je Burić i dodao da je materijal za popravak staze stigao, ali zbog bolesti izvođača, za sada, se taj posao ne može obaviti.

Ovih će dana biti asfaltirana i obližnja prometnica dužine oko 150 i širine pet metara koja povezuje plažu Banj i šetnicu Pekovac. Radnici Cesta Šibenik i jučer su pripremali teren za asfaltiranje. Pošto je ranije riješeno pitanje odvodnje oborinskih voda, postavljeni kablovi za javnu rasvjetu, prometnica će, rečeno je, do sezone biti u funkciji.

Redari do 22 sata

- Bit će napravljen nogostup i postavljena javna rasvjeta, a cesta asfaltirana za što je u gradskom proračunu osigurano oko 200.000 kuna. Kad radovi budu gotovi utvrdit ćemo način korištenja prometnice i u skladu s tim postaviti prometne znakove. Poznato je da tu znaju doći kamperi, pa ostave smeće i nered iz sebe, parkirali su se i auti. Reda moramo uvesti. Inače, od ponedjeljka 4.lipnja djelatnici komunalnog redarstva će raditi do 22 sata te će i u poslijepodnevnim satima nadzirati područje od plaže Banj do gata Vrulje, rekao je pročelnik gradskog Odjela za komunalnu djelatnost Miroslav Lucić.

# šIBENIK# PLAžA# ŽELJKO BURIć#BANJ

Izdvojeno