StoryEditorOCM
Izbori 2021ide po treći mandat

Željko Burić pokušava ono što niti jednom Šibenčaninu do sada nije pošlo za rukom

Piše Krešimir Gulin
10. travnja 2021. - 12:31

Aktualni šibenski gradonačelnik Željko Burić (HDZ) u subotu je i službeno objavio kandidaturu za svoj treći uzastopni mandat. Naime, taj bivši HSLS-ovac jedini je Šibenčanin koji je uspio na izborima obraniti gradonačelnički mandat i već osam godina sjedi na čelu gradske uprave u Krešimirovom domu.

Po struci liječnik oftalmolog, Burić se nada kako će i treći put zadobiti povjerenje sugrađana. Dugogodišnji bivši ravnatelj šibenske bolnice za sebe voli kazati kako ga je u političkom smislu uvijek zanimao samo Šibenik.

Svoju vjeru u treću pobjedu na lokalnim izborima, Burić temelji na činjenici da je njegova gradska uprava, kako kaže, ispunila obećanja i realizirala projekte, ali i vratila ponos Šibenčanima:

- Ja sam samo kotačić u ambicioznom programu HDZ-a, moćne i jedine prave stranke koja može donijeti prosperitet Šibeniku i Hrvatskoj. Imamo vjeru u sebe, pobjednički duh i jasnu viziju razvoja grada- kazao je Burić.

Naglasio je kako je u Šibeniku vladao osjećaj nemoći u vrijeme kada je njegov tim preuzimao vlast od koalicije SDP-HNS, a bilo je to u ljeto 2013. godine:

- Zatekli smo milijunske blokade u TEF-u i Obonjanu, Poljanu zakrčenu automobilima,.... Ali, najgore od svega je bila letargija koja je vladala. Mi smo tada odlučili da se može. Mi smo završili tvrđave Mihovil i Barone, a Ivan je pri kraju. Useljeno je 148 POS-ovih stanova, dok se još 127 gradi. Poručujem Šibenčanima koji su na listi čekanja da je u pripremi i treći projekt za POS-ove stanove. Obećali smo barem 300 novih radnih mjesta na Podima, a otvoreno ih je najmanje 500. Riješili smo prometni čvor na Meterizama, a uskoro više neće biti ni crne točke u Rokićima- istaknuo je aktualni gradonačelnik Šibenika.

Za kraj je, kako veli, namjerno ostavio otvaranje Poljane:
- Rekao bih da je to ostvarenje sna dugog više od četiri desetljeća. Tim projektom smo simbolično od grada slučaja postali grad koji je uzor susjedima- poručio je Burić.

Prema njegovim riječima, još dosta posla ih čeka i u trećem mandatu kojeg očekuju. U njegovom planu je razvoj šibenskog gospodarstva na temeljima zelenih energija, malih i srednjih tvrtki. Obećao je i nastavak infrastruktnurnih radova, prvenstveno gradnje novog Vatrogasnog doma, ali i bolnice.

U dosadašnja dva mandata Buriću je jedan od dogradonačelnika bio Danijel Mileta. On će i na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za Burićevog zamjenika:

- Idemo zajedno i po treći mandat. Uvjeren sam da je Burić sadašnji i budući gradonačelnik. Razlog tome je što iza svakog našeg projekta stoje brojke. Primjerice, oko 1000 šibenske djece ima kvalitetniji boravak u vrtićima. Zona Podi raste i u njoj trenutačno posao ima oko 1350 radnika. Useljeno je 275 POS-ovih stanova. Oko 250 ljudi tijekom projekta Aglomeracije imalo je zaposlenje. Zbog tog projekta pet šibenskih naselja dobilo je kanalizaciju, a 25 ulica novu infrastrukturu. To su brojke pobjednika i očekujemo nastavak pobjedničkog niza- zaključio je Mileta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:08