StoryEditorOCM
Šibenikudomite ih

Želite najboljeg prijatelja? U Šibeniku veliki broj napuštenih pasa i mačaka čeka novi dom

Piše Šibenski.hr
22. lipnja 2022. - 18:53
Pse i mace u Šibeniku možete udomiti u Skloništu tvrtke As-Eko u Podima ili preko volonterske udruge ”Šibenske šape”Facebook

Zbog sve više neodgovornih vlasnika životinja u Šibeniku i okolici, zadnjih godina raste broj napuštenih psa i mačaka. Gotovo svakodnevno čitamo apele volontera i prijatelja životinja koji pronalaze ljubimce ostavljene uz cestu ili na skrovitim mjestima gdje su prepušteni sami sebi, a što u večini slučejeva znači i njihovu - smrt.

Samo od početka mjeseca, "Šibenske šape", Facebook stranica za oglašavanje i skupljanje novaca za pomoć napuštenim i potrebitim životinjama, ostavila je na desetke objava u kojima traže nove domove za pse i mačke koje su pronađene ili spašene na šibenskim ulicama.

Osim vrijednih volontera iz Šibenskih šapa, u Šibeniku egzistira i Sklonište za napuštene životinje koje vodi tvrtka As-Eko u industrijskoj zoni Podi. I oni, s obzirom na ograničene kapacitete skloništa, gotovo svakodnevno apeliraju nadobre duše željne psećeg društva da im pomognu oko udomljavanja.

Podsjetimo, udomljavanje je potpuno besplatno i životinje dolaze  veterinarski obrađene (odrasli psi su i kastrirani).

24. travanj 2024 17:16