StoryEditorOCM
ŠibenikULJEPŠAVANJE PRED SEZONU

‘Zeleni grad‘ zasadit će 12.000 stručaka sezonskog cvijeća. Za čvor Rokići je kasno

Piše Branimir Periša
6. svibnja 2021. - 13:26

Šareni se sezonsko cvijeće na šibenskim travnjacima i optimistički nagovješćuje da bi 'nakon duge i teške' ova turistička sezona mogla donijeti boljeg ploda od lanjske, ugušene razmahanom epidemijom koronavirusa.

Razlistali su se i lani zasađeni crveni kesteni zajedno sa živicom uz glavnu gradsku prometnicu pored crkve Gospe Vanka Grada dajući tome predjelu posebni ugođaj.

- U redovitim aktivnostima oplemenjivanja nasada uoči turističke sezone na šibenskim zelenim površinama zasadit ćemo 12 tisuća sadnica sezonskoga cvijeća, a obnovili smo i postavili sustave navodnjavanja u perivoju Luje Maruna, na šibenskoj rivi, u Ulici Vladimira Nazora, te u perivoju Roberta Visianija - kaže Novica Ljubičić, direktor 'Zelenoga grada'.

Posijana je nova trava i zasađeno cvijeće i tamo gdje ga dosad nije bilo, kao u Nazorovoj ulici, veli Ljubičić uz napomenu da se iz godine u godinu, prema planu 'Zelenoga grada' standard javnih nasada sve više podiže. Radi se ovih dana i na dijelu aleje oleandara duž Puta Bioca, gdje je prije dvije godine zasađeno 950 biljaka koje su se dobro primile, a sada ih se tretira sredstvom protiv lisnih ušiju.

Sezonsko cvijeće zasađeno je i na travnjaku pored zida samostana sv. Frane, gdje je također postavljeno automatsko navodnjavanje, dodao je Ljubičić i podsjetio da je 'Zeleni grad' ovih dana, u zajedničkoj akciji s gradskom upravom i Turističkom zajednicom Grada Šibenika na Poljani građanima podijelio dvije tisuće sadnica sezonskog cvijeća u nastojanju da se uljepšaju ulice, skale, balkoni i okućnice naročito u Starome gradu.

Čvor Rokići, koji uskoro treba biti izgrađen nije ušao u ovogodišnji plan održavanja komunalaca. Za ovu sezonu bit će kasno i za ugradnju sustava navodnjavanja, međutim, novi cestovni prilaz gradu 'Zeleni grad' neće ostaviti neuređenim.

- Kao što uredno održavamo sve postojeće prilaze gradu, tako će biti i na Rokićima - uvjerava Novica Ljubičić.

26. travanj 2024 14:46