StoryEditorOCM
ŠibenikDan planeta Zemlje

Zeleni grad održao edukativne akcije za najmlađe: u subotu planira čišćenje okoliša oko zgrade ABC-a u Ražinama

Piše Šibenski.hr
22. travnja 2021. - 15:43

U povodu  22. travnja - Dana planeta Zemlje tvrtka Zeleni grad Šibenik organizirala je niz edukativnih aktivnosti.

Tijekom jutra šibenski komunalci najprije su u suradnji sa dječjem vrtićima „Smilje“ i „Šibenska maslina“ održali akciju „Otpadu je mjesto u spremniku, a ne na ulici“, tijekom koje su otpad zbrinuli u spremnike za odvojeno sakupljanje otpada (plastiku, metal, staklo, papir i karton).

Predstavnici Zelenog grada tako su se s dječjim vrtićem „Građa“ uključili u akciju te su sakupljeni otpad zbrinuli na „zeleni otok“ kod Vatrogasnog doma.  

-Svrha akcije je educirati naše najmlađe kao i građane da se odgovorno ponašaju prema otpadu, probuditi svijest o očuvanju okoliša i utjecaju ljudskog djelovanja na prirodu – poručili su iz Zelenog grada.

Akcija je kasnije nastavljena na Vidicma u „Rasadniku“ kod dječjeg igrališta gdje su zasađena dva stabla, a događaju je bio nazočan i gradonačelnik Željko Burić.  

Iz Zelenog grada najavljuju i kako će na planet Zemlju misliti i u subotu, 24. travnja kada će u 9 sati u suradnji s Udrugom “Mladih u  EU“, Ekološkom udrugom “Krka“ Knin i Udrugom Argonauta obilježit Dan planeta Zemlje  sudjelovanjem u akciji čišćenja  prostora kod ABC Centra-Adriatic Business Centre, Ulica Narodnog preporoda 4, Šibenik. Sudionici akcije čišćenja na kraju će ponijeti "Biljkoborca" u svrhu poticanja sadnje trajnih sadnica.

25. travanj 2024 01:24