StoryEditorOCM
ŠibenikMubarak Al Khalifa

Zekanović u Šibenik doveo bahreinskog šeika zainteresiranog za projekt Batižele: ‘Riječ je ozbiljnom investitoru, obavio je razgovor s gradonačelnikom‘

Piše Leo Kovačić
10. rujna 2021. - 16:23
Šeik Mubarak Al Khalifa danas je posjetio šibenskog gradonačelnika zbog projekta BatiželeNikša Stipaničev/Cropix

Šeik Mubarak Al Khalifa, predsjednik tvrtke Aldar sa sjedištem u Abu Dhabiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zainteresiran je za veliko ulaganje u Šibenik!

Naime, ovaj bahreinski šeik jedan je od potencijalnih investitora gradskog projekta Batižele. Informaciju nam je potvrdio i saborski zastupnik Hrvoje Zekanović koji ga je doveo danas u prostorije gradske uprave na razgovor sa šibenskim gradonačelnikom Željkom Burićem.

- Šeik Mubarak je ozbiljan investitor. Već sada je riječ o velikom poslodavcu u Hrvatskoj s preko 1200 zaposlenika. Njemu je interesantan projekt Batižele i najavio je da će se prijaviti na natječaj kada bude raspisan. Danas je obavio inicijalne razgovore s gradonačelnikom Burićem - otkrio nam je Zekanović.

Iako nije želio sebi pripisati zasluge za dolazak bogatog šeika u Šibenik, Zekanović nam je ipak priznao kako ga je spojio s ljudima u gradskoj upravi.

- Grad Šibenik naporno radi kako bi se projekt Batižele valorzirao i ja kao saborski zastupnik, koji odnedavno participira i u gradskoj vlasti, nastojim pomoći koliko to mogu. Istina je da lobiram za svoj grad - kazao nam je na kraju Zekanović.

17. travanj 2024 15:11